Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Geen sloef meer, wel een moordenaar

Xavier uit ‘F.C. De Kampioenen’ speelt geharde crimineel in ‘Amigo’s’

Het is even wennen. Na 21 jaar Xavier in 'F.C. De Kampioenen' te hebben gespeeld, besloot acteur Johny Voners (71) voor een volledig andere rol te gaan. Berten, zo heet zijn personage in de nieuwe reeks 'Amigo's', kon niet minder lijken op Xavier. Waar Xavier alles zou doen voor zijn teerbeminde echtgenote, heeft Berten de zijne vermoord.

Luguber, en het zet meteen de toon voor de nieuwe reeks. 'Amigo's' was al eerder te zien op de betaalzender Prime van Telenet, maar vanavond wordt de serie voor het eerst op een groter publiek losgelaten.

 

'Amigo's' gaat over een bende ex-gedetineerden, die besluiten om na hun vrijlating eerlijk de kost te verdienen in hun eigen restaurant. Voners speelt Berten, een doodbrave kerel die nooit een vlieg kwaad zou doen. Behalve die zondagavond wanneer hij zijn vrouw en haar minnares met een bijl het hoofd heeft ingeslagen.

 

Het personage van Voners blijkt de vaderfiguur te zijn van de Amigo's, en het geweten. Al verraadt de veelbelovende trailer dat er toch nog wat kwaad in hem schuilt. De andere companen worden gespeeld door Wouter Hendrickx, Mathieu Sys, Sahin Avci, Frances Lefebure en Jurgen Delnaet.

 

De eerste aflevering van 'Amigo's' is vanavond op VTM, om 21u30.

 

Bekijk meer video's van Amigo's op vtm.be

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '