Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Ideaal om boodschappenlijstjes bij te houden!

HANDIG: WhatsApp komt met nieuwe functie zodat je met jezelf kan chatten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je kent het wel: je schrijft al je boodschappen zorgvuldig op een lijstje, en realiseert je pas ín de winkel dat je dat bewuste lijstje thuis vergeten bent. WhatsApp komt nu met een nieuwe functie om zulke ‘sh*t’-momentjes in de toekomst te vermijden.

Met jezelf chatten, het klinkt een beetje absurd, maar zo’n gek idee is het eigenlijk niet. Het is de ideale manier om iets wat je te binnen schiet niet te vergeten, maar bijvoorbeeld ook om recepten die je online vindt bij te houden, liedjes die je op de radio hoort te onthouden, en boodschappenlijstjes op te slaan. Bij WhatsApp zien ze er het nut alleszins van in, want de applicatie komt met een nieuwe functie zodat je makkelijk berichtjes, foto’s en spraaknotities naar jezelf kan sturen.

Niets nieuws, denkt de pientere WhatsApp-gebruiker nu waarschijnlijk. In het verleden was het namelijk al mogelijk om berichtjes naar jezelf te sturen door in de app een groepschat met jezelf aan te maken. Maar WhatsApp maakt het nu nog net iets makkelijker, want het rolt vanaf vandaag een gloednieuwe feature uit, zodat je geen groepschat meer aan hoeft te maken. Hoe het voortaan sneller kan?

  1. Open de WhatsApp-app.
  2. Maak een nieuwe chat.
  3. Je ziet jezelf als contactpersoon bovenaan de lijst.
  4. Klik op je nummer en stuur een berichtje.

De functie zal beschikbaar zijn op Android en iPhone en zal in de komende weken wereldwijd uitgerold worden. Het is goed mogelijk dat de functie momenteel nog niet werkt op jouw gsm, maar bij Meta beloven ze dat je er binnen een aantal dagen of weken wel handig gebruik van zal kunnen maken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '