Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @disney via Instagram

De sequel op de Disneyklassieker uit 1964 zal rond Kerstmis te zien zijn in de bioscoop.

HOERA: de volledige cast van ‘Mary Poppins Returns’ is ein-de-lijk bekend

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nu de releasedatum steeds dichterbij komt – oké, kerst is nog ver, maar hoop doet leven – worden er beetje bij beetje meer details vrijgegeven over ‘Mary Poppins Returns’, de sequel op de Disneyklassieker uit 1964. Na lang wachten maakte Disney zonet ein-de-lijk de volledige cast bekend. Hoera!


Mary Poppins Returns‘ is geen remake, maar wel het vervolg op ‘Mary Poppins’, de Disneyklassieker uit 1964 met o.a. Julie Andrews en Dick Van Dyke in de hoofdrollen.

De film speelt zich af in de jaren 30, zo’n 25 jaar na de eerste ‘Mary Poppins’. Michael (Ben Whishaw) en Jane (Emily Mortimer) zijn intussen volwassen. Michael en zijn drie kinderen wonen samen met hun meid Ellen (Julie Walters) in Cherry Tree Lane. Wanneer Michael zijn echtgenote verliest, verschijnt Mary Poppins weer ten tonele.

‘Mary Poppins Returns’ – die helaas pas rond Kerstmis 2018 in de bioscoop te zien zal zijn – brengt ook heel wat nieuwe personages met zich mee. Hieronder vind je een overzicht van de volledige cast:

Emily Blunt als Mary Poppins


Mary Poppins was in 1910 de nanny van Jane en Michael Banks. Die laatste heeft 25 jaar later zelf drie kinderen. Wanneer Mary in 1935 opnieuw een bezoekje brengt aan Cherry Tree Lane, hoopt ze de familie te kunnen helpen nadat de kinderen hun moeder hebben verloren.

Meryl Streep als Topsy


Topsy is Mary’s nicht, die letterlijk in een omgekeerde wereld woont. Mary en de drie kinderen zullen op een bepaald moment in de film Topsy’s knotsgekke wereld een bezoekje brengen.

Colin Firth als William Weatherall Wilkins


William is de directeur van de Fidelity Fiduciary Bank, wat ook een titel is van een van de liedjes uit de originele musical.

Julie Walters als Ellen


Julie Walters, ook bekend als mevrouw Weasley in de ‘Harry Potter’-franchise, zal de rol vertolken van Ellen, de huishoudhulp van de familie Banks.

Ben Whishaw als Michael Banks


Michael Banks is een weduwnaar met drie kinderen: John (Nathanael Saleh), Annabel (Pixie Davies) en Georgie (Joel Dawson).

Emily Mortimer als Jane Banks


Jane is Michaels zus en de oprichtster van SPRUCE, wat staat voor Society for the Protection of the Rights of the Underpaid Citizens of England.

Lin-Manuel Miranda als Jack


Jack, die nu al vergeleken wordt met schoorsteenveger Bert, is verantwoordelijk voor het aansteken van de straatlantaarns.

Dick Van Dyke als Mr. Dawes Jr.


In de originele ‘Mary Poppins’-film speelt Dick Van Dyke de schoorsteenveger Bert, maar de intussen 92-jarige (!) acteur keer terug als Mr. Dawes Jr., de voorzitter van de raad van bestuur van de Fidelity Fiduciary Bank.

[td_smart_list_end]

Nog meer films waar wij naar uitkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '