Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Van het hilarische 'Bonding' tot het huiveringwekkende 'Dear Child'.

MUST SEE: de 11 beste verborgen parels op Netflix volgens onze redactrices

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

‘Bridgerton’, ‘You’, ‘Sex Education’... De immer populaire reeksen op Netflix kon je ongetwijfeld al van je lijstje schrappen. Al is het zeker geen slecht idee om ook de minder bekende titels op het streamingplatform een kans te geven. Onze redactrices tippen hun favoriete verborgen parels.

Dear Child (Liebes Kind) (2023)

Synopsis in één zin: een mysterieuze vrouw ontsnapt uit haar schrijnende gevangenschap en leidt onderzoekers naar de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning dertien jaar eerder.

Chef Lifestyle Judith (43): ‘Ik heb “Liebes Kind” (of “Dear Child”) in één ruk uitgekeken, gebaseerd op twee waargebeurde ontvoeringszaken in Oostenrijk. Het is een spannende en verrassende miniserie waarbij je de hele tijd vóélt dat er iets niet klopt maar er niet de vinger op kan leggen.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

Liebes Kind
© Netflix

On My Block (2018)

Synopsis in één zin: in een ruige buurt in Los Angeles wordt de vriendschap van vier intelligente, grappige en streetwise tieners op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan.

Redactrice Ysaline (28): ‘De personages van “On My Block” zijn elk uniek en fantastisch op hun eigen manier. De jongeren moeten omgaan met typische tienerperikelen zoals liefde, school en familie, maar dat moeten ze doen in een achterbuurt waar een bendeoorlog aan de gang is. De combinatie tussen dat gegeven en hun dagelijkse beslommeringen maakt de serie net zo goed. Wie denkt dat “On My Block” zoals vaak een happy ending heeft, is mis. Het is een verhaal met euforische ups en verschrikkelijke downs dat je van begin tot eind aan je scherm gekluisterd houdt.’

Aantal seizoenen: 4

Bekijk de trailer hier.

On My Block
© Netflix

Devil in Ohio (2022)

Synopsis in één zin: een psychiater is vastbesloten om een jonge patiënt te beschermen die ontsnapt is aan een mysterieuze sekte, maar wanneer ze het meisjes mee naar huis neemt, dreigt haar eigen gezin én leven gevaar te lopen.

Redactrice Evi (24): ‘Als je op zoek bent naar een serie die je helemaal into spooky season brengt, dan moet je “Devil in Ohio” op Netflix bingen. De miniserie gaat over Suzanne, een psychologe die één van haar patiënten in huis neemt omdat het ze nergens anders naartoe kan. Het meisje, Mae, ontsnapte uit een soort sekte en kwam zwaar mishandeld in Suzannes kliniek binnen. Wat er net gebeurd is of waar ze vandaan komt wil ze niet kwijt, maar ze lijkt stilaan geobsedeerd te worden met Suzanne en haar familie. En ook de sekte waar ze uit ontsnapt is, laat haar niet meteen los. Deze serie bezorgde me kippenvel van begin tot einde en staat nu steevast op mijn halloweenlijstje.

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

Devil in Ohio
© Netflix

Firefly Lane (2021)

Synopsis in één zin: veertigers Tully en Kate zijn hartsvriendinnen die elkaar al sinds hun tienerjaren door dik en dun steunen.

Webredactrice Herlinde (35): ‘”Firefly Lane” op Netflix is een van de beste series die ik de afgelopen jaren zag! Twee meisjes met compleet tegenovergestelde karakters leren elkaar kennen en in de loop der jaren zie je hoe hun unieke vriendschap evolueert. De serie is heel oprecht, wat een verademing is tussen alle realityreeksen tegenwoordig. Je zal echt luidop moeten lachen bij bepaalde scènes, terwijl je op andere momenten de tranen uit je kop huilt!

Aantal seizoenen: 2

Bekijk de trailer hier.

Firefly Lane
© Netflix

The Makanai: Cooking for the Maiko House (2023)

Synopsis in één zin: twee onafscheidelijke vriendinnen willen graag een maiko worden en verhuizen naar Kyoto, maar terwijl ze onder hetzelfde dak wonen, besluiten ze om ieder verschillende passies na te jagen.

Moderedactrice Catherine (35): ‘Ik ben dol op de Japanse cultuur en heb daarom de serie “The Makanai: Cooking for the Maiko House” op Netflix met veel plezier gebinged. Nu ja, gebinged: deze reeks over twee vriendinnen die hun intrede nemen in een school in Kyoto om maiko – leerling-geisha – te worden, is zo sfeervol en rustgevend dat je de afleveringen gewoon los van elkaar kunt bekijken. Regisseur Hirokazu Kore-Eda ken je misschien van de film “Shoplifters” en wordt de grootmeester van het Japanse familiedrama genoemd. Al vind je in deze serie weinig drama – en dat is een verademing in het huidige streaminglandschap.’

Aantal seizoenen: 1

Bekijk de trailer hier.

The Makanai: Cooking for the Maiko House
© Netflix

Norsemen (Vikingane) (2016)

Synopsis in één zin: in 790 AD bestaat het leven van de Vikingen van Norheim uit plunderen, mensen tot slaaf maken en problemen oplossen met geweld.

Redactrice Elien (34): ‘Ik wacht nog altijd vurig op een volgende seizoen van de Noorse comedyserie “Vikingane” of “Norsemen”. Denk “Vikings”, maar dan in parodie-versie, bomvol maatschappijkritiek, hilarische personages en politiek incorrecte humor die een statement maakt. Ik heb echt luidop moeten lachen, en dat gebeurt bij comedyshows bij mij niet vaak.’

Aantal seizoenen: 3

Bekijk de trailer hier.

norsemen
© Netflix

Love & Anarchy (Kärlek & Anarki) (2020)

Synopsis in één zin: de getrouwde consulente Sofie en de jonge IT’er Max beginnen op de werkvloer een flirterig spel dat de maatschappelijke normen tart en hen aanspoort om hun levens flink onder de loep te nemen.

Eindredacteur Kaat (48): ‘Ik heb zopas de Zweedse serie “Love & Anarchy” gebinged op Netflix omdat ik niet kon stoppen met kijken. Drama, romantiek, humor, seks… Deze serie heeft alles en is feelgood en best diepgaand tegelijk. Omdat ik zelf schrijver ben, spreekt de setting – een uitgeverij – me extra aan, maar ik weet zeker dat iedereen even verliefd zal worden op de personages. Ik kan alvast niet wachten op een derde seizoen.’

Aantal seizoenen: 2

Bekijk de trailer hier.

series
© Netflix

Designated Survivor (2016)

Synopsis in één zin: in deze politieke thriller wordt een eenvoudige ambtenaar waarnemend president van de VS nadat iedereen boven hem in rang het leven laat bij een catastrofale aanval.

Socialmediamanager Demi (24): ‘Enkele zomers geleden verscheen “Designated Survivor” als suggestie op het startscherm van Netflix. De trailer sprong begon vanzelf te spelen, en ik was meteen verkocht. “Designated Survivor” is een politiek drama waarin een eenvoudig kabinetslid na een terreuraanslag plots de president van de Verenigde Staten wordt en zijn land weer op het rechte pad moet krijgen. Klinkt misschien saai, maar dat is het allesbehalve. Élke aflevering opnieuw zat ik aan mijn televisie gekluisterd. Dit is echt zo’n serie die ik iedereen aanraad!

Aantal seizoenen: 3

Bekijk de trailer hier.

Designated Survivor
© Netflix

Dear White People (2017)

Synopsis in één zin: zwarte studenten krijgen te maken met dagelijkse vernederingen op een Ivy League-universiteit die lang niet zo liberaal is als ze pretendeert te zijn.

Beautyredactrice Charlotte (32): ‘Ik hou van de humor en het eigentijdse karakter van deze serie. Het geeft op een luchtige, humoristische manier inzicht in hoe zwarten in onze huidige maatschappij nog steeds een zekere scheiding ondervinden. Het gaat om kleine details en dingen in het dagelijkse leven waarvan ik mij als “white chick” inderdaad niet altijd bewust ben. Ook al speelt het zich af in de VS en zijn de makers toch schuldig aan de nodige clichés hier en daar, is “Dear White People” voor mij toch een eyeopener geweest.’

Aantal seizoenen: 4

Bekijk de trailer hier.

Dear White People
© Netflix

Marcella (2016)

Synopsis in één zin: ondanks een gebroken huwelijk, een tragisch verlies, geheugenproblemen en haar taken als moeder, weet een Londense rechercheur als geen ander hoe ze moordenaars moet pakken. Redactrice

Chloë (30): ‘Ik ontdekte deze spannende serie eigenlijk per toeval. Nadat ik in een zwart gat viel na de laatste aflevering van “The Bridge”, typte ik op goed geluk “Zweedse series” in op Netflix. Het resultaat? “Marcella”, een Britse reeks die werd geschreven en geregisseerd door Hans Rosenfeldt, de man achter “The Bridge”. Deze serie is in één woord mind-blowing. Van een huwelijksdrama tot zieke moordenaars: je verveelt je geen moment. Waarschuwing: start deze serie op vakantie of tijdens het weekend. Ik sloot Netflix pas om 4u ‘s nachts af...’

Aantal seizoenen: 3

Bekijk de trailer hier.

Marcella
© Netflix

Bonding (2019)

Synopsis in één zin: Tiff, een New Yorkse studente die bijklust als dominatrix, zet Pete, haar beste vriend sinds de middelbare school, in als haar assistent.

Redactrice Ysaline (28): ‘Op een avondje, na lang scrollen op de streamingdiensten, ontdekte ik de reeks “Bonding” op Netflix. De eerste aflevering kwam al in 2019 uit, maar ik heb de serie nooit eerder een kans gegeven. Het eerste seizoen bestaat uit zeven afleveringen van telkens een kwartiertje, dus perfect om op een avond uit te kijken. Of om jezelf mee te entertainen tijdens je lunchpauze. De serie gaat over twee vrienden, Pete en Tiff, die elkaar kennen sinds de middelbare school. Wanneer Pete extra inkomsten nodig heeft, wordt hij de assistent van Tiff. Wat hij niet weet, is dat ze bijklust als dominatrix. Dat zorgt voor hilarische situaties, maar ook voor interessante boodschappen.’

Aantal seizoenen: 2

Bekijk de trailer hier.

series
© Netflix

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '