Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Toerist in eigen land: welk type ben jij?

Een mooi reisje kan je makkelijk maken in ons eigen land. Een duur feestje? Nope, want met Go Unlimited kan je voor € 25 een maand lang onbeperkt door België treinen. Wij zochten dé things to do uit voor cultuurlovers, shopaholics en natuurfans. Welk type ben jij? 

Cultuurlover

Jij wordt helemaal excited bij de gedachte aan een museum én je geniet er enorm van om op citytrip alle historische gebouwen te checken. Voor een cultuurkick hoef je niet ver te gaan. Deed je deze drie al? 

  • MoMu Antwerpen: het modemuseum van Antwerpen is een must see voor elke fashionlover. Naast de vaste collectie kan je nu nog tot 19 juli een tentoonstelling over mister Dries Van Noten zien. Halte: Antwerpen Centraal.
  • Bergen: wedden dat je deze parel in eigen land nog niet bezocht hebt? In 2015 is Bergen ook nog eens de culturele hoofdstad van Europa. Denk: extra veel tentoonstellingen, muziek, theater en workshops. Halte: Bergen.
  • Theater aan Zee: van 30 juli tot 8 augustus geniet je van theater in alle soorten en maten aan de kust. All over town vind je voorstellingen van theatergezelschappen, maar ook dans en performance komen aan bod. Halte: Oostende. 

 

Toerist in eigen land: welk type ben jij?

 

 

Shopaholic 

Als jij een maand niet kan shoppen, begin je al afkickverschijnselen te vertonen. Gelukkig kan je in ons land heerlijk winkelen, dus laat die awesome shops maar komen! 

  • Pop-ups in Knokke: in de zomer schieten de allerleukste pop-ups als paddenstoelen uit de grond. In Knokke bezoek je een hele reeks awesome conceptstores (The List! Good Goods! Bliss!) én geniet je van het ultieme beachgevoel met een cocktail in een strandbar. Halte: Knokke.
  • Soldenshoppen: juli betekent voor jou één ding: sale time! Waarom zou je je beperken tot één stad als je met Go Unlimited naar álle winkelstraten kan? Nieuwstraat, Meir en Veldstraat, here we come. Halte: Brussel-Noord, Antwerpen-Centraal en Gent-Sint-Pieters.
  • Goegekregen: bekend bij shoppers die houden van een goeie bargain, de rommelmarkten van Goegekregen. Op verschillende data en locaties in Antwerpen, maar deze zomer op 23 augustus ook voor het eerst in Boom. Halte: Antwerpen-Centraal of Boom.

 

Toerist in eigen land: welk type ben jij?

 

Nature lover 

In your opinion is er niets beters dan rust, een prachtig uitzicht en wat stilte. België heeft allerlei verschillende uitzichten voor je klaarstaan, dus pack your bags en ga op een mini-ontdekkingsreis in eigen land. 

  • Zoniënwoud: je even in een groen paradijs wanen vlak bij Brussel, dat is het Zoniënwoud. Picture perfect voor een romantische boswandeling met je lief! Halte: Bosvoorde.
  • Lommelse Sahara: ons eigen stukje woestijn. Onverwacht maar absoluut prachtig. Wandel door een naaldbos en bots op een ongerept stuk woestijnachtig landschap aan de rand van een meer. Halte: Lommel.
  • Durbuy: waar beter de Ardennen ontdekken dan in Durbuy? Net omdat het er zo populair is, zijn er ontzettend veel opties: rotsklimmen, raften of een challengeparcours tussen de bomen? Your choice! Halte: Barvaux.

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '