Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

So fluffy! Waarom haken de ultieme winterhobby is

Technisch gezien is het nog geen winter, maar zeg dat aan het berekoude weer buiten. Wat verlangen we toch om ons dit weekend in de zetel te ploffen met een warme mok chocomelk, een knisperend vuurtje en een pluizig bolletje wol. Heb jij ooit al eens gehaakt? Het is een aanrader, en wel hierom!

1. Het helpt tegen stress

Het kan echt deugd doen om een uurtje volledig op te gaan in je nieuwste werkje. Niets geeft meer voldoening dan een nieuw rijtje afwerken in je toekomstige sjaal. Er is dan ook een reden dat haken vaak wordt aangeraden aan mensen die lijden aan depressie, of een angststoornis.

 

Al moeten we eerlijkheidshalve vermelden dat de eerste uren haken de meest frustrerende zijn van je leven. Het zou niet de eerste keer zijn dat we een uur werk moeten ontrafelen omdat we vijf rijen geleden een steek hebben gemist.

 

Maar het is het waard. promise!

 

2. Je kan je grootste fantasieën uitleven

In het begin zal je vooral werken met bestaande patronen op het internet, maar na verloop van tijd kan je je eigen ontwerpjes maken. Zoals dit geweldige Lady Gagakostuum!

 

 

 

3. Je brengt extra cuteness in de wereld

Er zullen nooit genoeg wollen diertjes zijn in de wereld. NOOIT!

 

Crochet

 

4. Eigen outfits

Het Lady Gagakostuum is geweldig, maar het leukste aan haken is dat je spulletjes maakt waarmee je effectief op straat kan komen. Handschoenen, pantoffels, zelfs een hele jurk!

 

Jurk

 

5. Het is nu ook niet zó moeilijk

Beloofd!

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '