https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @siegdedoncker

De knappe presentator is een van de gezichten van het najaar op VTM.

Sieg De Doncker: ‘Dat ik nu nog vrijgezel ben, heeft te maken met de keiharde breuk met mijn ex-vriendin’

Herlinde Matthys

Sieg De Doncker (29) draait al even mee in het televisielandschap, maar toch staat hij nu pas voor zijn grote doorbraak met twee nieuwe programma dit najaar. ‘Misschien ben ik de komende jaren hot, en daarna absoluut not’, aldus Sieg.


Kinderen kennen Sieg De Doncker (29) van het populaire Ketnet-programma ‘Helden’. Bij het iets oudere publiek werd hij vooral bekend door zijn deelname aan het Eén-programma ‘Steracteur Sterartiest’ waar bleek dat Sieg naast acteren, ook een ferm stukje kan zingen. De knappe Leuvenaar deed ons niet enkel smelten met zijn warme stem, maar ook met zijn knappe verschijning. Hallokes!

Zijn succesvolle optreden daar ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij aan de tv-bazen. Hij deed niet zo lang geleden mee met ‘Boxing Stars’ en dit najaar is Sieg in maar liefst twee nieuwe programma’s te zien. Hij presenteert ‘The Voice Kids’ elke vrijdagavond op VTM en binnenkort zien we hoe hij op reis gaat met een bus vol senioren in ‘De Wereld Rond’. A new star is born!

Leerkracht Lichamelijke Opvoeding


Sieg heeft een goede band met zijn familie. ‘Tot mijn derde dachten mijn ouders dat er iets scheelde met mij en dat ik nooit goed zou kunnen praten’, vertelt Sieg in Het Laatste Nieuws. ‘Maar dat was gewoon omdat ik nooit de kans kreeg iets te zeggen, mijn twee oudere broers gaven altijd het antwoord in mijn plaats.’ Hij woont nu samen met zijn middelste broer en twee vrienden in hun ouderlijk huis in Leuven. ‘Gelukkig hebben we een keilieve poetsvrouw‘, lacht Sieg in Het Laatste Nieuws.

Hij wilde naar de theaterschool, maar zijn ouders hadden liever dat hij een ‘normaal’ diploma haalde. ‘Daarom ging ik voor leerkracht Lichamelijke Opvoeding’, aldus Sieg. ‘Ik gaf ook enkele maanden les, maar dan kreeg ik een telefoontje of ik auditie wou doen voor ‘Helden’ op Ketnet.’ Zo rolde Sieg uiteindelijk toch in het mediawereldje.

Keiharde breuk


Nochtans dacht hij zo’ n twee jaar geleden om te stoppen met televisiewerk. ‘Het regende niet echt aanbiedingen en ik twijfelde superhard of ik wel goed genoeg was om hier een carrière van te maken’, aldus Sieg in Het Laatste Nieuws. ‘Bovendien zat ik privé ook in een heel moeilijke periode. Ik was 3,5 jaar samen met mijn vriendin, ik zag haar heel graag en dacht zelfs aan kinderen en een huisje voor ons twee. Maar ineens, totaal onverwacht, zei ze dat het gedaan was. Ik weet nog altijd niet precies waarom of waardoor. Ik heb daar lang mee geworsteld. Dat ik nu nog vrijgezel ben, heeft veel te maken met mijn drukke werkschema en ook een beetje met die keiharde breuk. Maar goed, ik sta er weer voor open.’

Sieg trok toen zijn relatie gedaan was drie maanden met de rugzak door Australië. ‘Ik wou op dat moment even alleen zijn’, aldus de presentator. Toen hij terug was, wilde hij brandweerman worden. ‘Ik zoek graag gevaar en kicks op, dus brandweerman leek de geknipte job voor mij. Maar voor ik aan die opleiding kon beginnen, waaide er opnieuw een tv-voorstel binnen voor Vitaya.’

Eigen programma


Zo ging de bal opnieuw aan het rollen voor Sieg, die nu een van dé gezichten van het najaar is op VTM. ‘Had iemand mij dit jaren geleden gezegd, dan had ik daar waarschijnlijk eens goed mee gelachen’, aldus Sieg in Het Laatste Nieuws. Hij heeft nog grote dromen. ‘Het ultieme zou zijn om zelf een programma te schrijven. Iets avontuurlijk zoals wat Tom Waes doet, maar dan met mijn eigen stempel. Daar ben ik echter nog lang niet aan toe. Nu hou ik vooral mijn voetjes op de grond en ik zie wel wat er komt. Televisie is heel onzeker. Misschien ben ik de komende jaren hot, en daarna absoluut not.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content