https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photonews

Ze noemde hem onder andere een dief en een leugenaar.

Serena Williams geeft scheidsrechter de volle lading tijdens finale US Open

Serena Williams speelde in de finale van de US Open tegen de Japanse Naomi Osaka. Haar tegenspeelster won van haar in twee sets in een zeer bewogen wedstrijd. Zo kreeg Williams drie waarschuwingen van de scheidsrechter, maar daar moest de nummer 26 van de wereld niets van weten.


Tijdens de wedstrijd kreeg Serena drie opmerkingen van de scheidsrechter. De eerste keer kreeg ze een waarschuwing omdat haar trainer haar aan het coachen was vanuit de tribune. De tweede opmerking kwam toen ze haar racket kapotsloeg en de derde toen ze de scheidsrechter de volle lading gaf over het feit dat haar coach haar raad gaf. Resultaat? De eerste twee waarschuwingen kostten haar een punt en de derde zelfs een game.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Persconferentie


Ook tijdens de persconferentie na de match bleef Serena Williams volhouden dat haar trainer Patrick Mouratoglou haar niet aan coachen was. ‘Ik sta hier versteld van’, klonk het bij Serena. Volgens de tennisster heeft er bovendien nog nooit een man een game verloren door een dergelijke opmerking. De verwijten aan het adres van de scheidsrechter waren dan ook niet mals. Zo nam Williams de woorden ‘dief’ en ‘seksistisch’ in de mond.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wel vond ze het hele gebeuren jammer voor haar tegenspeelster Osaka. Voor haar was het immers haar eerste grandslamtitel. ‘Dat verdient ze niet. Ze speelde een fantastische wedstrijd en verdiende de eer en verdiende de overwinning’, aldus Serena.

Osaka zelf heeft nog steeds heel veel respect voor Serena, ook na haar tirade. ‘Ik weet niet wat er op het veld gebeurd is, dus ik zal altijd de Serena herinneren van wie ik hou. Voor mij verandert er niks. Ze was heel aardig tegen mij aan het net en op het podium.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content