Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wacht nog maar even om iOS 11.3 te downloaden.

Scherm laten herstellen? Dan werkt je iPhone binnenkort niet meer

Als je een iPhone 8 hebt en je het scherm daarvan niet door een officiële Apple-dealer liet herstellen, dan download je iOS 11.3 beter niet. Er zit namelijk een hele sneaky update in verstopt die ervoor zorgt dat je touchscreen dan niet meer werkt.


Het scherm van je iPhone is bijzonder breekbaar en het laten herstellen is peperduur. Heel wat mensen laten hun scherm dan ook geregeld herstellen bij een onofficiële herstelshop. iPhone 8-gebruikers die dat gedaan hebben, worden daar nu op een heel onaangename manier voor ‘gestraft’. Hun scherm werkte voor de update, die er op 29 maart kwam, perfect. Na de update bleef het zwart.

Dat komt omdat de schermen van Apple werken met een microchip. Als er een nieuwe iOS komt, wordt die chip automatisch geüpdatet. Maar als je geen Apple-scherm hebt, kan die update niet worden doorgevoerd, waardoor het toestel niet meer werkt.

Niet de eerste keer


Het is niet de eerste keer dat Applegebruikers zoiets meemaken. Vorig jaar kwamen iPhone 7-gebruikers voor hetzelfde probleem te staan. Mensen met een iPhone 7 die hun scherm lieten herstellen bij een niet-erkende Appleverdeler, konden hun smartphone plots niet meer gebruiken. Apple maakte toen na enkele weken een nieuwe update, waardoor de schermen plots wél weer functioneerden.

Ook nu zijn de ontwikkelaars hun hoofd aan het breken over een oplossing, maar wanneer die er komt, is nog niet duidelijk. Apple laat bij elke release van een nieuwe iPhone wel duidelijk verstaan dat het niet veilig is om een ongeautoriseerde hersteller aan de toestellen te laten ‘prutsen’.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '