Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Medialaan

Rode Neuzen Dag richt huizen op waar jongeren terechtkunnen voor professionele hulp en ontspanning

Op 3 december kwamen we te weten dat de Rode Neuzen Dag 2016, ten voordele van jongeren met psychische problemen, het gigantische bedrag van 4.103.677 euro ophaalde. De droom was om met dat geld in elke provincie een huis op te richten waar jongeren binnen en buiten kunnen wandelen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele hulp. Die droom wordt nu werkelijkheid.

'Mijn Pop-uprestaurant!'-presentatrice Evi Hanssen, ambassadrice van Rode Neuzen Dag 2016, stelde zonet in Tienen de naam, het logo en de locaties van het project van het Rode Neuzen Fonds voor. De naam 'Overkop' werd samen met Vlaamse jongeren gekozen. Mechelen, Genk, Gent, Tienen en Oostende zullen met de opbrengst van Rode Neuzen Dag en de hulp van organisaties die zichzelf konden aanbieden een Overkop-huis openen. Daar zal naast ontspanning in de vorm van verschillende activiteiten, ook een luisterend oor en professionele therapeutische hulp aangeboden worden.

 

Overkop

 

Evi Hanssen

 

Op het online platform overkop.be kunnen jongeren bovendien terecht voor begrijpelijke en betrouwbare info over gevoelens en hulpverlening. Er zal een professioneel opgeleid team van vrijwilligers klaarstaan bij wie ze online hun hart kunnen luchten. Daarnaast worden de jongeren enkele tools zoals zelftesten aangeboden om te leren omgaan met hun gevoelens en om de veerkracht te versterken.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '