Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Netflix

WOW: heb jij de ‘Riverdale’-crossover in ‘Chilling Adventures of Sabrina’ opgemerkt?

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Hier op de redactie hebben wij ‘Chilling Adventures of Sabrina‘ aandachtig in één ruk helemaal uitgekeken. Tijdens een van de laatste afleveringen viel ons dan ook iets belangrijks op. ‘Riverdale‘-personage Ben Button verscheen namelijk in de serie. Wat raar is, want hij is twee afleveringen geleden overleden...


Als je ‘Chilling Adventures of Sabrina‘ al helemaal hebt uitgekeken: proficiat! Zo niet, maak daar maar zo snel mogelijk werk van en let op: spoiler alert!

Ben Button


Tien uren aan een stuk hebben we ‘Chilling Adventures of Sabrina’ gebingewatcht. En we tellen nu al af naar het tweede seizoen! Als jij ook flink door hebt gekeken, zit je misschien al aan het zevende hoofdstuk. En dat is een heel belangrijke aflevering voor ‘Riverdale‘-fans, want er gebeurde iets heel eigenaardigs. Niemand minder dan ‘Riverdale’-personage Ben Button (Moses Thiessen) dook op. Huh?!

Thanksgiving


Als je goed mee bent met ‘Riverdale’, heb je sowieso gezien dat Ben in het ziekenhuis uit het raam sprong voor de ogen van Betty en Jughead. Dus als Ben dood is, hoe kan hij dan opduiken in Greendale?! Dat is de vraag die iedereen zich momenteel stelt. Je zou kunnen denken dat hij nog leefde toen hij op Thanksgiving met pizza aan de deur van juffrouw Wardwell verscheen, maar Ben stierf in ‘Riverdale’ ergens in september. Terwijl Thanksgiving op 22 november doorging.

Diepe mythologie


Uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa heeft een heel goede verklaring voor zijn verschijning en die legde hij uit aan Entertainment Tonight. ‘De cameo suggereert een heel diepe mythologie waar tijd en ruimte gebogen wordt. Bens dood leek heel finaal, maar toch, daar is hij in Greendale. Maar in Greendale komt iedereen tevoorschijn. De doden blijven niet lang dood in Greendale.’ Oh my god! Wil dat zeggen dat ook ‘Riverdale’ een bovennatuurlijk kantje zal krijgen?

Toch is er nog een andere verklaring. Volgens acteur Moses Thiessen laten de makers de timing in het midden. Het is dus goed mogelijk dat er twee universums zijn die plaatsvinden op hetzelfde moment, maar gewoon op verschillende plekken. Maar het is ook mogelijk dat ‘Chilling Adventures of Sabrina’ eerder plaatsvond dan ‘Riverdale’.

Wat de juiste verklaring is, zullen we hopelijk snel genoeg weten. Volgende week donderdag staat er een nieuwe aflevering van ‘Riverdale’ op Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '