Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een van de hoogtepunten van de ceremonie was ongetwijfeld het gospelkoor dat een prachtige cover van ‘Stand by Me’ van Ben E. King bracht.

’t Is gebeurd: prins Harry en Meghan Markle zijn officieel man en vrouw

Oef! Prins Harry (33) sloeg het advies van schoonbroer Thomas Markle Jr. om niet met zijn zus te trouwen dan toch in de wind: Meghan Markle (36) mag de Britse prins sinds enkele minuten officieel haar echtgenoot noemen. Hoera!


Zoals je hier al kon lezen, arriveerde Meghan Markle om iets voor 13 uur (Belgische tijd) met haar moeder Doria Ragland aan St George’s Chapel, de prachtige kerk op het domein van Windsor Castle waar prins Harry als drie maanden oude baby in 1984 werd gedoopt.

Meghans schoonvader prins Charles (69) begeleidde haar naar het altaar waar verloofde Harry en diens broer en getuige, prins William (35) hen stonden op te wachten. Vervolgens kon de huwelijksceremonie officieel van start gaan. Een klein uurtje later mogen de 33-jarige prins en de 36-jarige voormalige actrice zich officieel man en vrouw noemen.

Stand by Me


Prins Harry was zichtbaar aangedaan toen hij zijn bruid mocht begroeten. Volgens liplezers zei hij: ‘You look amazing, I’m so lucky.’ Meghan lachte verliefd en die gelukzalige glimlach is niet meer van haar gezicht verdwenen tijdens de ceremonie. Harry zelf was duidelijk erg zenuwachtig, maar wist zijn kalmte toch te bewaren. De moeder van Meghan was daarentegen bijzonder emotioneel. Toen haar dochter naar het altaar liep, kon ze haar tranen niet bedwingen en ook tijdens de geloften hield ze het niet droog.

Na een korte introductie van de aartsbisschop van Canterbury, zong het aanwezige koor een eerste nummer. Nadien nam prins Harry de sluier van zijn prachtige bruid af. ‘Hi’, zei hij lachend. Daarna was het de beurt aan dominee Michael Curry, die speciaal uit de Verenigde Staten was overgevlogen voor de huwelijksceremonie. Wat volgde was een pittige en gepassioneerde speech die toch voor enkele opvallende momenten en verbaasde blikken van de aanwezigen zorgde.

Na zijn toespraak – die een tikkeltje korter mocht – zong een gospelkoor een prachtige versie van het nummer ‘Stand by Me’ van Ben E. King. Next up waren de geloften en werden ook de ringen uitgewisseld. Deze werden overhandigd aan het koppel door Harrys broer en getuige William. Nadien verlieten Meghan en Harry de kerk, gevolgd door alle bruidskindjes. Opvallend was dat Meghan bij het naar buiten gaan geen buiging maakte naar de Queen, zoals gebruikelijk is bij een koninklijk huwelijk. Op de eerste kus was het wachten tot buiten, want de twee mochten elkaar binnen niet omarmen.

Harry gaat vanaf nu door het leven als Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Sussex, Meghan als Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Sussex.

Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


Harry & Meghan: het jawoord


[td_smart_list_end]

Rit met de koets doorheen Windsor


Zodra de ceremonie voorbij was, sprong het pasgetrouwde koppel in de Ascot Landau-koets die hen gedurende 25 minuten zal rondrijden doorheen Windsor. De koets is van sentimentele waarde voor Harry. Zijn moeder Diana maakte er meermaals gebruik van in de jaren ’80 en ’90 en Harry reed er zelf al een keertje in, meer bepaald op de huwelijksdag van zijn broer William en Kate Middleton in 2011.

De koets, die dateert van 1883 (!), wordt getrokken door vier paarden met de klinkende namen Milford Haven, Sir Basil, Storm en Tyrone. Die laatste twee zijn vader en zoon.

Foto via @kensingtonroyal

Avondfeest met tiki-thema


Na de koetsrit volgt een receptie in St. George’s Hall georganiseerd door Harry’s oma Queen Elizabeth (92) waar geen persfotografen welkom zijn. Later op de avond zal Harry’s vader prins Charles een diner houden in Frogmore House. Ook daar zijn enkel dichte vrienden en familie van het kersverse echtpaar op uitgenodigd.

Verwacht geen saaie bedoening. Harry en Meghan zouden naar verluidt om een avondfeest met tiki-thema hebben gevraagd, inclusief foodtrucks, bier én tropische cocktails.

Het diner zal allesbehalve saai zijn. Harry en Meghan opteerden voor een avondfeest met tiki-thema, inclusief foodtrucks en tropische cocktails.


Helaas zijn er geen persfotografen toegelaten op het avondfeest. Meer nog: alle gasten zullen hoogstwaarschijnlijk hun telefoon moeten inleveren voor ze Frogmore House betreden zodat er zeker geen foto’s of filmpjes van de avond naar de pers kunnen worden gelekt.

Nog meer Harry & Meghan: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '