Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© photo news

De saboteur uit het spannende seizoen van vorig jaar vindt het celibaat onzin.

Pieter uit ‘De Mol’ kiest voor vriendin en stopt als priester

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Pieter Delanoy was vorig jaar de meestersaboteur in het spannende VIER-programma ‘De Mol’. In het dagelijkse leven is hij priester, maar hij besliste nu om daarmee te stoppen omdat hij verliefd is.


‘Zo liegen, en dat voor een priester!’ Velen zeiden het nog als grap tijdens het vorige seizoen van ‘De Mol’. Ondanks zijn bijzondere en nobele beroep slaagde Pieter erin om heel wat van zijn medekandidaten én een groot deel van kijkend Vlaanderen om de tuin te leiden. Nu besliste hij toch om voorgoed uit de Kerk te treden. De reden daarvoor is eigenlijk enorm romantisch én volledig te begrijpen: hij is verliefd.

‘Je hart volgen’


Helaas is dat in deze moderne tijd nog steeds verboden als priester. Pieter maakte er in het verleden nooit een geheim van dat hij het celibaat maar onzin vindt. ‘Het is niet fair dat ik de mooie kant van mijn beroep moet afwegen tegenover een totaal gebrek aan intimiteit en lichamelijkheid’, zei hij toen in Humo. ‘Daadoor zal ik ook niet tot mijn 80ste priester zijn.’

Zo gezegd, zo gedaan. Pieter ontmoette een vrouw en neemt daardoor nu afscheid van het priesterschap. ‘Ik heb iemand leren kennen die een belangrijke plaats in mijn leven heeft ingenomen’, aldus Pieter in Gazet Van Antwerpen. ‘Op zo’n moment moet je eerlijk zijn en je hart volgen.’

Lesgeven


Pieter zal wel nog blijven lesgeven, en hij gooit zijn geloof natuurlijk niet volledig overboord. ‘Al zal ik het vanaf nu wel onder een andere noemer aanpakken’, besluit hij in Gazet Van Antwerpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '