Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: <a href="https://www.instagram.com/p/BFicqdhD5lk/?taken-by=jasminedowling" target="_blank">@jasminedowling</a>

Wow, we wisten niet dat het zo erg was...

OEPS: deze dingen doe je beter niet als je op de openbare wifi surft

Niets zo heerlijk als je dagdagelijkse bureautje een keer in te ruilen voor een plekje in die inspirationele koffiebar om de hoek. Handig, want dankzij de openbare wifi blijf je zonder problemen geconnecteerd met je collega's. Al moet je wel even opletten wat je precies doet op zo'n openbaar netwerk...

1. Vermijd e-mail- en bankaccounts

Volgens communicatie- en veiligheidsexpert Shaun Murphy kan je naast je bankgegevens ook best je e-mails niet checken op een openbaar netwerk. Door toegang te krijgen tot je mailbox zouden hackers namelijk al je wachtwoorden kunnen resetten. 

 

2. No sharing

De uitspraak #sharingiscaring is op een openbaar netwerk absoluut niet van toepassing. Loop geen bestanden of printers te delen met andere gebruikers, maar zet zo veel mogelijk van je gegevens uit. Dat doe je bij je netwerkinstellingen.

 

3. Opgepast voor onbeveiligde sites

Zet je browser op incognito en surf alleen op websites waarvan je zeker bent dat ze veilig zijn. Let erop dat er 'https' voor de url staat, dat betekent dat de data die tussen jouw computer en die bepaalde webserver doorgegeven wordt, ook gecodeerd wordt.

 

4. Vermijd apps

Wil je snel even opzoeken wanneer de volgende bus rijdt, of heb je besloten om dat ene paar schoenen toch te bestellen? Surf dan naar de originele website in plaats van simpelweg de app te gebruiken. Websites moeten aan veel meer veiligheidseisen voldoen en zullen nooit toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens.

 

Bron: PureWow

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '