https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Gedaan met twijfelen!

Met déze Instagramfilters krijg je de meeste likes

Gedaan met minutenlang tobben en elke filter vijf keer proberen voor je een beslissing neemt. De wetenschap vereenvoudigt je keuze door te onderzoeken welke filters de meeste likes en comments krijgen. En is dat niet heel het opzet van Instagram? Dat dachten we al.

Onderzoekers van Yahoo Labs en Georgia Tech analyseerden 7,6 miljoen foto's van Instagram en Flickr om de vraag te beantwoorden die iedereen zich wel eens stelt: welke Instagramfilter is de beste? Hun eerste conclusie verbaast ons niks: foto's met filter zijn veel populairder dan #nofilter-kiekjes. Die eersten maken 21% meer kans om bekeken te worden en maken maar liefst 45% meer kans op een comment.

 

En wélke filters gebruik je dan het best? Je maakt de meeste kans op een recordaantal likes en comments door filters te gebruiken met hoge exposure, warmte en verzadigingswaarden. Warme tinten als geel en rood doen het goed. Logisch, want onderzoek naar kleurenpsychologie toonde aan dat die tinten opwinding en blijdschap opwekken. Zulke filters zijn onder andere Mayfair, Rise, Nashville, Valencia en HeFe. Tinten die koele, blauwe tinten toevoegen (Amaro, Hudson, Walden) of sterk verzadigd zijn (Lo-Fi en X-Pro II) vermijd je maar beter, als je veel double taps wil verzamelen. Zo, we hebben je leven weer een stuk makkelijker gemaakt. Graag gedaan!

 

 

welkom

© Giphy

 

 

 

Bron: Refinery29

 

Als jij Instagram eerder gebruikt om lekkers te spotten dan om likes te verzamelen, moet je hier zijn:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content