https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Tim De Backer voor Flair

'Wie zegt dat het geoorloofd is zomaar iemand van commentaar te voorzien? Omdat ik een bekend gezicht heb?'

Leen Dendievel komt op voor zichzelf na ongevraagde kritiek van volger

‘Er moet me iets van het hart’, schreef Leen Dendievel (37) maandag op Instagram. Nadat een volger ongevraagd commentaar gaf op haar voorkomen, had de actrice/schrijfster het gehad. Ze vraagt of we niet liever lief kunnen zijn tegen elkaar.


Leen Dendievel deelde maandag een foto van zichzelf op Instagram. Ze vond dat ze er leuk uitzag, maar een volger was het daar niet mee eens en vond het nodig om de actrice dat te laten weten. ‘Wat ogenschijnlijk onschuldig bedoeld was, kwam toch binnen’, schrijft Dendievel.

Onder een nieuwe selfie van zichzelf vraagt de actrice zich af waarom die volger denkt dat ongevraagd kritiek spuien geoorloofd is. ‘Omdat ik een bekend gezicht heb? Omdat ik er maar tegen moet kunnen?’ Dendievel maakt terecht de vergelijking met het echte leven. Je zou de dame voor je in de supermarkt toch ook nooit ongevraagd je mening geven over haar outfit? ‘Want die dame vraagt daar niet om’, schrijft ze. ‘En zij gaat gekleed naar hoe ze zich voelt. Wat zeg ik, hoe ze dat WIL!’

De schrijfster sluit af met de oproep om elkaar complimenten te geven in plaats van kritiek. ‘Dat is toch veel leuker?’, vraagt ze.  ‘EN, het kan iemands dag maken, in plaats van kraken.’

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door LEEN DENDIEVEL (@leendendievel)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Leen Dendievel krijgt veel bijval in de comments. Onder meer Kato Callebaut, An Lemmens, Evi Hanssen en Astrid Stockman reageren op de post. Zij bedanken de actrice omdat ze opkomt voor hen allen, want giftige commentaren zijn een dagelijkse realiteit voor bekende personen, en dan vooral voor vrouwen.

Enkele maanden geleden nog hadden we het met Leen Dendievel over self-love en Instagram. Ze vertelde dat self-love voor haar iets is waar je je hele leven aan moet werken, maar dat ze wel een zekere rust heeft gevonden. ‘Als tiener sloegen mijn hormonen op hol en kreeg ik plots vormen: grote borsten en ferme heupen. Ik vond dat toen absoluut niet leuk. Ik begon ook sneller te verdikken en dat heb ik nog altijd. Ik moet dus een beetje letten op wat ik eet. Ik heb nu nog steeds mijn onzekerheden, maar ik trek me dat gewoon minder aan.’ Gelukkig maar, want je moet stevig in je schoenen staan als BV, zo blijkt nog maar eens.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content