https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Kruidenchips

De chips deze avond? Die is zelf gemaakt!

Benodigdheden

– 4 grote, langwerpige aardappels

– 50 g boter

– plukjes koriander, dille of bladpeterselie

– peper en zout

 

Zo maak je het

1.    Was de aardappels en droog ze grondig. Snij ze (ongeschild) met een mandoline of dunschiller in flinterdunne plakjes. De chips moeten zelfs een beetje transparant zijn, anders werkt dit recept niet. Spoel ze in koud water en dep droog met keukenpapier.

2.    Smelt de boter in een pannetje. Leg de helft van de aardappelplakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk lichtjes met de boter (gebruik een penseel).

3.    Bestrooi met peper en zout en leg op elk plakje een takje kruiden. Dek af met de andere helft van de aardappelplakjes. Zorg er daarbij voor dat ze mooi op elkaar passen en druk goed aan.

4.    Bestrijk nogmaals lichtjes met de boter en zet in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende ± 15 à 20 minuten, of tot de chips krokant gebakken zijn. Let op: de randjes worden snel bruin.

5.    Serveer als verfijnd aperitiefhapje. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content