Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

'Het is zoals je kan zien behoorlijk serieus', zegt een duidelijk aangeslagen Justin in een video.

Justin Biebers gezicht is half verlamd door ziekte

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het gaat niet zo goed met Justin Bieber. De zanger deelde een filmpje op z’n Instagrampagina waarin hij vertelt én toont dat zijn gezicht aan de rechterkant verlamd is door een zeldzame infectieziekte.

Justin Bieber annuleerde een paar dagen geleden een paar shows in Canada en Amerika tot grote spijt van zijn fans. De popster verschaft nu meer uitleg over de reden van zijn afwezigheid: hij heeft het Ramsay Hunt-syndroom. Hierdoor is het fysiek niet mogelijk om op te treden, want zijn gezicht is deels verlamd. Justin toont als hij zijn volgers toespreekt dat zijn ooglid, neus en mond niet mee bewegen wanneer hij praat.

Rusten, rusten en nog eens rusten

Het Ramsay Hunt-syndroom is een neurologische aandoening die wordt veroorzaakt door het varicella zoster-virus dat ook waterpokken veroorzaakt bij kinderen en gordelroos bij volwassenen. Het virus kan je hele leven in je lichaam blijven hangen, zelfs lang nadat je bent hersteld van waterpokken, en later weer ontwaken om de zenuwen in je gezicht te irriteren en te ontsteken.

‘Het is zoals je kan zien behoorlijk serieus’, aldus een duidelijk aangeslagen Justin. ‘Mijn lichaam vertelt me dat ik het rustiger aan moet doen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen.’ Hij vertelt dat hij de komende tijd vooral veel gaat rusten, dat hij weer 100 % zichzelf kan worden en doen waar hij voor geboren is: muziek maken en optreden.

Gezichtsoefeningen

Justin laat zijn hoofd gelukkig niet hangen: ‘Ik ga beter worden! Ik doe allerlei gezichtsoefeningen om mijn gezicht weer normaal te krijgen. Het zal weer normaal worden, het heeft alleen tijd nodig, maar we weten niet hoeveel tijd. Het komt goed.’ Hij sluit zijn eerlijke boodschap af met: ‘Ik hou van jullie.’

Heel wat celebs waaronder Shawn Mendes, Khloe Kardashian en Justin Timberlake wensten de superster heel veel beterschap in de comments. Justin Bieber is momenteel bezig met z’n wereldtour ‘Justice’ en hij maakt ook een stop in België. Op 20 maart 2023 staat hij in het Antwerps Sportpaleis.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '