Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Krista Mangulsone via Unsplash

Het verdict!

Kat vs hond: welk huisdier kost je het meeste geld?

Wil jij graag een huisdier in huis nemen, maar ben je nog aan het twijfelen tussen een hond of een kat? De Franse prijsvergelijkingswebsite Idealo heeft zopas onderzoek gedaan naar welk huisdier je nu het meeste geld zou kosten. Wij delen het verdict maar al te graag met jullie.


Een dier in huis nemen vraagt niet alleen veel liefde, tijd en energie, maar ook wel wat geld. Om je een idee te geven hoeveel zo’n huisdier nu wel niet kost, maakte de Franse website Idealo een leuke infografiek met alle uitgaven die bij een huisdier komen kijken.

Kat vs hond


Wat blijkt? Een hond kost je op korte termijn net ietsje meer in onderhoud dan een kat. Voor een hond tel je al snel zo’n € 491,50 neer, een kat kost je gemiddeld zo’n € 463,07. Denk maar aan de verzorging, een mandje, zijn eerste vaccinaties… Toch lijkt het erop dat ‘de beste vriend van de mens’ op lange termijn minder financiële investeringen eist. Hou daarbij uiteraard wel rekening met de grootte van je hond. Een kleine hond (max. 5 kilo) kost ongeveer € 281 per jaar. Een middelgrote hond (12,5 kilo) gemiddeld € 474,64 en een grote (30 kilo en meer) € 949,65.

Kosten huisdier

Conclusie: als je zin hebt om een dier in huis te nemen en er de nodige aandacht en kosten aan te spenderen, dan ben je dus blijkbaar het goedkoopst af met een kleine hond. En eerlijk, wie ziet nu het verschil tussen een chihuahua en een kat?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '