Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sophie Elvis via Unsplash

7 tips die je helpen om je hond (actief) bezig te houden tijdens het werken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je kent het wel: je wil thuiswerken, maar de puppy-oogjes van je viervoeter werken net iets te afleidend. Bye bye, concentratie! Je kan het je hond natuurlijk niet kwalijk nemen dat hij/zij van je aanwezigheid wil genieten, maar dat werk kan zich natuurlijk ook niet blijven opstapelen. Daarom zochten wij naar enkele tips die ervoor moeten zorgen dat je hond zich tijdens je werkdag (actief) kan bezighouden.

1. Wijk niet af van zijn dagelijkse routine


Sta je normaal gezien om 7u op en ga je na het ontbijt meteen met je loebas wandelen? Probeer dat dan nu ook te doen. Het is heel belangrijk dat je niet van je dagelijkse routine probeert af te wijken en hem, ook al werk je een hele dag thuis, een frisse neus laat halen en uitlaat. Hetzelfde geldt trouwens ook voor zijn eetpatroon. Geef hem net zoals altijd om 8u ’s ochtends eten en doe dat niet later of vroeger, want zo zal je zijn bioritme verstoren en ‘m nog meer van zijn melk brengen.

2. Haal nieuwe speeltjes in huis


Het kan goed zijn dat je Max verliefd is op die ene tennisbal en niets liever doet dan met die versleten knuffel te ravotten, maar het zal hem goed doen om een paar nieuwe speeltjes in huis te halen. Zo wek je zijn nieuwsgierigheid op en zal hij zichzelf langer kunnen vermaken. Kies bij voorkeur een speeltje dat lawaai maakt of eentje met een opvallende kleur, zodat hij zijn aandacht niet aan iets anders (lees: jouw sokken of oplaadkabel) verliest.

3. Laat hem uit op een hondenweide


Hoe hard je ook je best doet, je krijgt je viervoeter maar niet uitgeput en dat betekent dat hij thuis extra veel aandacht van jou verwacht. Probeer daarom om tijdens je middagpauze te picknicken in de buurt van een hondenweide, zodat hij zich eventjes helemaal kan laten gaan met andere honden. Wedden dat hij daarna zal slapen als een roosje?

4. Leer hem kleine huishoudelijke taakjes aan


Wanneer jij druk aan het werken bent, kan het zijn dat je hond zich een beetje nutteloos voelt. Daarom kan je hem een plezier doen door hem een aantal nieuwe dingen aan te leren. Maak na je werkuren tijd om hem te tonen hoe hij zelf zijn speeltjes kan opruimen, de dekentjes in de zetel goed kan leggen of de takken in de tuin bij elkaar kan sprokkelen. Hij zal er alles aan doen om jou fier te maken en dan is het natuurlijk wel jouw taak om hem achteraf goed te belonen.

5. Daag je hond ook mentaal uit


Verstop zijn koekjes zodat hij er als een echte speurneus naar op zoek kan gaan, investeer in een speciaal spelbord voor honden of haal een voederbal in huis. Op die manier leert hij goed nadenken en is hij wel eventjes zoet.

6. Laat je viervoeter kauwen


Heb je een uurtje écht geen tijd om je met je hond bezig te houden? Haal dan een paar kauwbotten (met verschillende smaakjes) in huis waar hij zich eventjes mee kan amuseren. Maak er wel geen gewoonte van om hem zo’n bot te geven en gebruik het enkel en alleen wanneer je merkt dat je hond zich echt verveelt. Hou hem tijdens het kauwen wel goed in het oog, zodat je zeker weet dat ie zich niet verslikt.

7. Beloon hem voldoende


Zit je drukke werkdag er eindelijk op? Ga dan niet meteen achter de potten en pannen staan, maar neem de tijd om je hond uitgebreid te belonen, ook al was hij misschien niet zo flink. Het is heel belangrijk om hem voldoende te laten weten dat hij, ook als je thuis bent, altijd welkom is. Ga je een uurtje joggen? Neem ‘m dan, als zijn heupjes dat toelaten, mee zodat je er zeker van bent dat hij voldoende bewogen heeft en zin heeft om ook de volgende dag weer met jou opgescheept te zitten. ?

Meer tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '