Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'MY LIFE IS A LIE', aldus een Twitter-gebruiker.

Het internet leerde zonet waarvoor het deelteken ÷ staat en jij wist het waarschijnlijk ook niet

Wat is ‘÷’? Je hoeft je niet te schamen als je jezelf deze vraag nooit eerder stelde, en al helemaal niet als het teken voor jou vooral voor Ed Sheerans laatste album staat. Maar het internet ontdekte zonet waarom het deelteken eruitziet zoals het eruitziet, en de wereld zal nooit meer dezelfde zijn.


 

Lege breuk


Mocht je al lang doorhebben waarvoor het deelteken staat: kudos to you en je wiskundeknobbel. Noem ons gerust onwetend, maar voor ons – haters van getallen en liefhebbers van letters – en heel wat anderen in het Twitterverse was de volgende tweet een ware openbaring.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jawel, het deelteken is gewoon een lege breuk waarin de puntjes voor een onbepaald getal staan. Logisch, want een breuk is eigenlijk ook gewoon een deling. De meer dan 140.000 likes, 50.000 retweets en 1.700 reacties bewijzen dat wij niet de enigen zijn die het nog nooit zo hadden bekeken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

https://twitter.com/TheRealYTJ/status/907416472942551040?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.someecards.com%2Fnews%2Fmath%2Fdivision-symbol-meaning%2F

We moeten ons inhouden om niet naar alle wiskundeleraren uit onze kindertijd en tienerjaren te bellen en hen te vragen waarom ze ons dit in hemelsnaam nooit zo hebben uitgelegd. Al kan het ook zijn dat onze afkeer van wiskunde en veelvuldige dutjes tijdens de les ervoor gezorgd hebben dat we dit fijne fait divers gemist hebben. Oh well, je bent nooit te oud om bij te leren.

Meer wist-je-datjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '