Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo kunnen bepaalde Instagramgebruikers geen ongepaste reacties meer plaatsen.

AHA: om online pesten tegen te gaan kan je met deze functie mensen ‘beperken’ op Instagram

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In juli kondigde Instagram aan dat ze een manier zouden lanceren om online pesten tegen te gaan. Nu is die optie in ons land beschikbaar.


De nieuwe functie heet ‘restrict‘, wat beperken betekent in het Nederlands. Als je een Instagramgebruiker beperkt, kan die persoon nog een reactie plaatsen, maar enkel hij/zij ziet die comment. Ook jij kan zien wat de persoon in kwestie heeft gereageerd als je voor weergeven kiest. Dan kan je beslissen of iedereen de reactie mag zien of dat je ‘m wil verwijderen. Zo kunnen bepaalde mensen geen ongepaste reacties meer plaatsen.

Geen zichtbare reacties


De functie schakel je heel gemakkelijk in en uit. Ga naar het profiel van de persoon die je wil beperken en klik op de drie puntjes rechts bovenaan. In de lijst, waar je ook blokkeren, rapporteren en verhaal verbergen vindt, staat de optie beperken. Klik dit aan en voilà! Vanaf nu kan hij/zij geen zichtbare reacties meer plaatsen op je foto’s. En dat is niet alles. Door de beperking in te stellen, kan de gebruiker ook niet zien wanneer je online bent en kan hij/zij niet zien wanneer je zijn/haar berichten hebt gelezen. Handig! En geen zorgen, de persoon in kwestie weet niet dat je dit hebt ingeschakeld.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '