Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Phoenix Labs

Redactrice Ysaline heeft meer dan een jaar naar het spel uitgekeken: ‘Het was het wachten meer dan waard!’

‘””Fae Farm”” heeft voor mij echt alles: een cosy game met landbouw, magie, schattige diertjes én een goede co-op…’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In de #FlairBookClub en #FlairBingeClub tippen we je al met plezier de leukste boeken, films en series. Maar natuurlijk mogen we ook de gamers en fans van gezelschapsspelen niet vergeten! Daarom introduceren we onze Flairrubriek: #FlairGameClub, waarin we elke maand een ander spel tippen. In september zetten we het langverwachte ‘Fae Farm’ in de kijker, een spel waar redactrice Ysaline meer dan een jaar naar heeft uitgekeken.

ID-kit:

  • Leeftijd? 7+
  • Aantal spelers? 1 tot 4 spelers
  • Spelconsole? Nintendo Switch en PC

Wat is het doel van het spel?

In de betoverende wereld van Azoria bouw je je eigen leven met behulp van magie. Ondertussen ontmoet je andere personages, bouw je diepe relaties en ontdek je nieuwe manieren om magie te gebruiken. Het doel is dat je de geheimen van het eiland ontrafelt en de wereld herstelt.

Hoe werkt het?

Je creëert je eigen personage, past je huis aan naar je eigen smaak, leert nieuwe vaardigheden, zorgt voor de schattigste beestjes, doet aan landbouw, leert magie, ontdekt nieuwe rijken en nog zoveel meer! Stap voor stap ontdek je de magische wereld van Azoria en vervul je quests om zo verder te geraken in het spel. Je gaat ook banden aan met andere inwoners en gaat op zoek naar je soulmate.

Waarom wil je het absoluut spelen?

Wie fan is van cosy games zoals “Disney Dreamlight Valley”, “Animal Crossing” en “Stardew Valley” zal hier zeker z’n goesting in vinden. Eerlijk? Ik vind het zelfs nog leuker! Er is niets dat dit spel voor mij niet heeft. Eerst en vooral is de co-op fantastisch. Je kan met maximum drie andere vrienden spelen, zowel lokaal als op afstand en zo samen je eigen wereld bouwen. Je doet elk je eigen ding en dat is handig want zo kan de ene bijvoorbeeld één taak doen, en de andere iets anders.

Ondertussen bouw je op andere moment in je eentje aan je eigen wereld verder, want je kan verschillende spelbestanden aanmaken. Je doet aan landbouw maar beheerst ook magie en ontdekt elk deel van het eiland beetje bij beetje. De mijnen zijn mijn favoriete deel om te ontdekken. Het vechten vind ik ook fantastisch.

Je geraakt absoluut niet verveeld omdat er zoveel te doen is. De tijd gaat ook helemaal niet traag, want een dag duurt niet werkelijk een dag zoals in “Animal Crossing” bijvoorbeeld. Waardoor je niet denkt en gewoon doet. Al gaat de tijd naar mijn gevoel soms iets té snel, maar dat is omdat het zo verslavend is. Als ik bijvoorbeeld volop in de mijnen bezig ben, en het wordt nacht, moet ik mijn missie afbreken en dat vind ik jammer. Na meer dan een jaar naar “Fae Farm” uit te kijken, kan ik eerlijk zeggen: het was het wachten helemaal waard! Ik wou dat ik het elke dag urenlang kon spelen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '