Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Er staat een telefoonnummer op!

Een superfan (mét metaaldetector) heeft de munt van Jay Vleugels gevonden

Alsof we nog niet als baby's aan het huilen waren nadat Devon de assen van Jay Vleugels nariep om voorzichtig te zijn op de baan, deed Randy Paret er in de laatste aflevering van 'Callboys' nog een emotioneel schepje bovenop. Hij nam met een kus afscheid van Jays befaamde muntje en gooide het vervolgens van de Vlooybergtoren. Alleen superfans stelden zich daarop de vraag of het muntje écht gegooid was en of het er achteraf was weggehaald. Ja en nee, blijkt nu, want een gelukkige Gelenaar heeft het gevonden.

Zot verklaard

 

Wij waren al heel gelukkig met de twee 'Callboys'-posters en het babbeltje met Rik Verheye dat we kregen tijdens de herdenking van den Jay (check onze Facebookpagina voor de video's), maar Kasper Taeymans uit Geel heeft toch het ultieme aandenken te pakken. Hij reed na de laatste aflevering – ja, 's nachts – 40 minuten naar Tielt-Winge en ging daar met een metaaldetector aan de slag, zonder zelfs te weten of het muntje er nog lag. Het verbaast ons dan ook niets dat z'n vriendin hem aanvankelijk zot verklaarde. 'Zij dacht dat de munt onmiddellijk door de productie werd gerecupereerd of dat hij al door een voorbijganger zou zijn opgemerkt. Tenslotte zijn de opnames al maanden achter de rug', schrijft Taeymans op z'n Facebook. Uiteindelijk ging ze toch mee, en met succes.

 

Telefoonnummer

 

Na heel wat eurocentjes en bierdopjes wou Kasper de strijd net staken, toen hij de munt toch vond. 'In eerste instantie dacht ik een middeleeuwse munt te hebben gevonden gezien het wapenschildachtige patroon dat erop stond', schrijft hij nog. Op de zijde die in het programma nooit getoond werd, blijkt inderdaad een soort wapenschild afgebeeld te staan. Maar interessanter is wat daaronder staat: een telefoonnummer. Dat van Rik Verheye?! Helaas, de gelukkige vinder probeerde het en kwam volgens De Morgen op de voicemail van de art director van 'Callboys' terecht. Bovendien heeft hij het op de Facebookfoto verborgen. Geen late night calls met Rik dus.

 

Jay Vleugels munt Callboys

© Facebook Kasper Taeymans

 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '