https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En dat ze a real bitch is

De vierde aflevering van ‘Peking Express’ bewijst dat karma wel degelijk bestaat

Wie goed doet, goed ontmoet. Het is een lesje dat Awa en August, het kleffe koppel uit 'Peking Express', blijkbaar nooit hebben geleerd. Dat kwam hen in de vierde etappe duur te staan, want ze zijn het tweede duo dat de race moet verlaten.

In de vierde aflevering leggen de duo's het laatste deel van de race in Vietnam af, voor ze naar Laos gaan. Zoals elke week racen de kandidaten eerst naar een bestemming, waar deze keer door de eerste twee duo's een proef gespeeld wordt voor een amulet, en wordt er in het tweede deel geracet om in het spel te blijven. Wie als laatste in Dien Bien Phu is, valt af, tenzij het duo een tweede kans gegund wordt door de zwarte envelop (lees: door de productie).

 

Bij Awa en August, het fanatiekste en tegelijk irritantste koppel in de race, gaat het liften in de vierde etappe niet zo vlot als voorheen. Awa moet op een bepaald moment zelfs krokodillentranen bovenhalen om een rit te versieren. Een paar snikjes en veegbewegingen over haar kurkdroge ogen later kan het koppel op weg naar Dien Bien Phu. Dat verdient een kusje, denken Awa en August voor de 12.789ste keer.

 

 

 

Maar wanneer het busje van Awa en August een pauze houdt en de West-Vlaamse Ann-Sophie en Laura  de chauffeur ervan overtuigen hen ook mee te nemen, is Awa's geduld op. Ze steekt een tirade af, maar die stuit aanvankelijk nog op weerwerk van de dames (die helemaal in hun recht zijn, uiteraard).

 

 

Ann-Sophie gaat verbaal tegen Awa in, terwijl Laura's blik voor zich spreekt. We feel you, Laura.

 

 

Wanneer Awa's woorden niet het gewenste resultaat bereiken, schakelt ze haar schoothondje August in om het vuile werk op te knappen. Of moeten we pitbull zeggen?

 

 

Terwijl wij ons vanuit de zetel kwaad maken en ons afvragen of er geen straffen staan op fysiek geweld tijdens de race, blijven de meisjes opmerkelijk kalm. 'Gemeen'? Wij zouden een paar andere woorden gebruiken om deze actie te beschrijven, maar we nemen onze hoed af voor de volwassen reactie.

 

 

Gelukkig doet karma al snel zijn werk en versieren Ann-Sophie en Laura supersnel een nieuwe lift, terwijl de chauffeur van Awa en August zich niet laat opjutten. Zalig momentje.

 

 

De flikken zijn sowieso al de winnaars in de situatie wanneer Ann-Sophie nog toevoegt aan de euforie door haar eerste volledig correcte zin in het Engels – zónder Vlaamse woorden – uit te spreken. Go girl! (Al missen we je West-Vlengels wel een beetje…)

 

 

Maar karma is nog niet klaar met Awa en August. Het duo, dat in de vorige afleveringen heel wat races won, komt als allerlaatste aan in Dien Bien Phu en haalt bovendien een rode kaart uit de zwarte envelop. Exit Awa en August. Brecht en Ceetje, karma heeft dit ongetwijfeld ook voor jullie gedaan.

 

 

Tegen alle verwachtingen in zijn er op dit moment dus nog drie Vlaamse koppels en maar één Nederlands in de running voor de eindoverwinning. Hup, België, hup!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten