Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Daarom werd Laura Tesoro pas als laatste finalist genoemd

Dat het nagelbijten was, die halve finale van het Eurovisiesongfestival gisterenavond. Nog één plekje was er over in de grote finale van zaterdag en onze arme Laura Tesoro stond op het punt in tranen uit te barsten. De ontlading was dan ook groot toen de Zweedse presentatrice toch 'Belgium!' riep. Waarom doet de EBU – de organisatie achter de wedstrijd – ons dit voor een tweede jaar op rij aan, nadat ook Loïc Nottet in 2015 als laatste finalist werd afgeroepen? Peter Van de Veire denkt een verklaring te hebben.

De 10 landen die doorstoten zouden in willekeurige volgorde afgeroepen worden en dus niet naargelang het aantal punten, gaven de presentatoren nog snel mee voor ze aan de uitslag begonnen. Maar zo willekeurig was die volgorde volgens MNM-stem Peter Van de Veire, die voor de gelegenheid in Stockholm is, niet. Er zou een reden zijn waarom zowel Laura als Loïc Nottet vorig jaar als laatste afgeroepen werden. 'Eerst en vooral is het wellicht omdat Laura het heel goed gedaan heeft in de halve finale', aldus Van de Veire. 'Ze zal heel hoog geëindigd zijn en werd daarom pas zo laat aangekondigd.'

 

Maar er is ook een minder koosjer kantje aan het verhaal. 'Eén van de bazen van de EBU is een Belg. Het is duidelijk dat de andere bazen hem wilden pesten door de spanning er zo lang mogelijk in te houden voor België', zo vertelde Van de Veire aan Het Nieuwsblad. Hmm, willekeurig, right?

 

 

Lees ook:

 

Dit vond tweetend Europa van onze Laura Tesoro

 

3 ideetjes om Eurosong kijken nóg leuker te maken

 

VIDEO: Deze versie van 'Jij bent de bom' van K3 moet je écht horen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '