Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© tina witherspoon via unsplash

Muisklikken, getokkel op een klavier of geroezemoes van je co-workers.

Mis je je collega’s? Met Calm Office kan je je vertrouwde werkomgeving nabootsen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Heel wat mensen werken al maanden thuis door de coronacrisis. Wie zijn/haar vertrouwde werkomgeving begint te missen en gek wordt van die stilte thuis, kan met de app myNoise geluiden nabootsen alsof hij/zij op kantoor zit.


Thuiswerken heeft natuurlijk voordelen, zo moet je niet urenlang pendelen, staat de frigo met lekkers binnen handbereik en kan je iets langer slapen. Maar na een poosje begin je toch je collega’s te missen. Die hilarische gesprekken tijdens de lunch, een helpende hand als je even vastzit of een deugddoende pauze aan de koffiemachine. Sommigen functioneren ook beter op kantoor waar ze omgeven zijn door allerlei geluiden in plaats van in een (te) stille woonkamer of keuken. Je kan wel de radio aanzetten, maar dat is toch niet hetzelfde.

Klikkende muis of babbelende collega’s


De Brusselse ingenieur Stéphane Pigeon heeft daar nu iets op gevonden. Hij is het creatieve brein achter de website en app myNoise waar je kan kiezen uit honderden verschillende achtergrondgeluiden. Eentje daarvan heet Calm Office en bootst je vertrouwde werkomgeving na. Denk maar aan geluiden zoals een klikkende muis, babbelende collega’s, de airco, printers en vingers op een klavier. Met schuifbalkjes kan je aangeven welk geluid meer prominent aanwezig is.

‘Hoewel sommige mensen moeite hebben om in een lawaaierige omgeving te werken, voelen anderen het tegenovergestelde’, aldus Stéphane. ‘Als u eenmaal gewend bent u te concentreren te midden van allerlei omgevingsgeluiden, vindt u het misschien verrassend moeilijk om vanuit een rustig huis te werken. Met myNoise kunnen telewerkers hun ideale werksfeer creëren.’ Je kan de geluiden afspelen op je laptop via de website of de app myNoise voor iOS of Android gratis downloaden.

Meer tips voor thuiswerkers:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '