Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: simonimatteo / rikverheye

Als gevolg blijft de Vlooybergtoren een hele zomer dicht.

Befaamde trap uit ‘Callboys’ is slachtoffer van vandalisme

Wie naar ‘Callboys’ gekeken heeft, herinnert zich vast nog de Vlooybergtoren uit Tielt-Winge. De trap werd vooral bekend door de populaire televisieserie, maar was afgelopen nacht het slachtoffer van vandalisme.


Inwoners uit Tielt-Winge die in de buurt van de trap wonen, hebben gisterennacht rond 1u30 een luide knal gehoord. Wanneer ze vervolgens uit hun raam keken om te zien wat er aan de hand was, konden ze zien dat de Vlooybergtoren in brand stond. Bij de politie kregen ze meteen verschillende telefoontjes en ook de brandweer was snel ter plaatste. Ze zijn er ook in geslaagd om het vuur te blussen, maar er blijft een grote ravage achter.

Slachtoffer van vandalisme


Volgens korpschef Luc Liboton hebben de verdachten bovenaan op de toren brand gesticht. ‘Ze gebruikten daarvoor hooi of stro, waar ze nog een brandstof op hebben gegoten. Vermoedelijk heeft dat tot de zware explosie geleid. Daardoor zijn de zijpanelen van de trap afgerukt. Ze vlogen tot 20 à 30 meter in het rond’, aldus de korpschef in een interview met Het Nieuwsblad.

De trap is zeer zwaar beschadigd. De basisconstructie is nog intact, maar de platen en het elektrisch net met verlichting zijn volledig vernield. In Tielt-Winge kunnen ze het nieuws amper geloven. ‘Het is een wonder dat de daders niet zelf slachtoffer geworden zijn door die explosie. We gaan er alles aan doen om de schuldigen te vinden.’, zegt burgemeester Rudi Beeken in Het Nieuwsblad.

Wie de daders zijn, is momenteel nog niet geweten. Wel heeft het labo een sporenonderzoek uitgevoerd dus als de vandalen gevat worden, mogen ze alvast een gepeperde rekening verwachten. ‘De herstelling van de toren zal veel kosten, en ook tijd vragen. Daarom blijft het monument ook de hele zomer dicht. Een kleine ramp, want op de locatie worden vaak huwelijksfoto’s genomen of assen van overledenen uitgestrooid.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '