Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Wat dacht je van Levi, Louie, of Rosie?

INSPIRATIE: deze babynamen klinken volgens onderzoek het allermooist

Nog op zoek naar een naam voor je kleine spruit? De wetenschap zou je daar weleens bij kunnen helpen, want een nieuwe Amerikaanse studie onthult namelijk de mooist klinkende voornamen. Had jij bijvoorbeeld al aan Matthew of Rosie gedacht?

Wil je dat de naam van je toekomstige kindje(s) uniek is? Hou je van Scandinavische namen en/of vind je het belangrijk dat de naam vooral mooi in de oren klinkt? Met dat laatste kan een nieuwe studie je misschien wel helpen, want het Amerikaanse babymerk My 1st Years deed in samenwerking met dr. Bodo Winter, universitair hoofddocent cognitieve taalkunde aan de Universiteit van Birmingham, een onderzoek naar welke babynamen nu het allermooist klinken.

Of je een naam mooi vindt klinken of niet, is in feite iets heel subjectiefs. Toch onderzocht de docent de 100 meest populaire babynamen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en dat volgens de principes van de taalkunde. Elke naam werd daarbij grondig geanalyseerd, en luidop beluisterd.

Opvallend: het zijn vooral namen die eindigen op de klank ‘ie’ die volgens het onderzoek het mooist klinken als je ze uitspreekt. En toeval wil dat celebs vaak voor dergelijke babynamen kiezen. Denk maar aan Beyoncés dochtertje Blue Ivy of prinsje Louis van Kate en William. En daar stop het niet, want ook andere bekende namen zijn volgens de taalexpert een goede keuze als je voor een naam wil gaan die mooi klinkt. Zo staat Zayn – lees: de naam won aan populariteit dankzij zanger Zayn Malik – zelfs op nummer één in de lijst van jongensnamen. In verwachting van een meisje? Dan kies je volgens het onderzoek best voor Zoe (op z’n Engels), Sophia of Rosie als je voor een naam wil kiezen die mooi klinkt.

Top 10 meisjesnamen in het Verenigd Koninkrijk

 1. Sophia
 2. Zoe
 3. Rosie
 4. Sophie
 5. Ivy
 6. Phoebe
 7. Violet
 8. Willow
 9. Hannah
 10. Ellie

Top 10 jongensnamen in de Verenigde Staten

 1. Zayn
 2. Jesse
 3. Charlie
 4. Louie
 5. William
 6. Freddie
 7. George
 8. Ali
 9. Daniel
 10. Riley

Top 10 meisjesnamen in de Verenigde Staten

 1. Sophia
 2. Zoe
 3. Everly
 4. Sophie
 5. Riley
 6. Ivy
 7. Paisley
 8. Willow
 9. Ellie
 10. Emily

Top 10 jongensnamen in de Verenigde Staten

 1. Matthew
 2. Julian
 3. William
 4. Isaiah
 5. Leo
 6. Levi
 7. Joseph
 8. Theo
 9. Isaac
 10. Samuel

Meer inspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '