Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© CNN Money / Apple

Van een geleidehond tot een mannetje dat communiceert via gebarentaal. 

EIN-DE-LIJK: Apple introduceert emoji’s met een beperking

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Apple heeft een voorstel ingediend bij Unicode voor de opname van 13 nieuwe emoji’s in het toetsenbord van onze smartphone en tablet. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil met de icoontjes mensen met een beperking beter vertegenwoordigen.


In februari bereikte ons het plezante nieuws dat er dit jaar maar liefst 157 nieuwe emoji’s aan het toetsenbord van onze smartphone en tablet zullen worden toegevoegd. Nu ziet het ernaar uit dat er daar nog eens 13 aan zullen worden toegevoegd.

Apple ontwikkelde namelijk 13 icoontjes met als doel mensen met een beperking beter te vertegenwoordigen. Het voorstel werd intussen ingediend bij Unicode, de nonprofitorganisatie die de normen voor emoji’s wereldwijd bepaalt, en bestaat uit vier categorieën: blindheid en slechtziendheid, doofheid en hardhorigheid, fysieke handicaps en verborgen handicaps.

CNN wist reeds zes prototypes te kunnen bemachtigen: een geleidehond, een gehoorapparaat, een vrouw in een rolstoel, een man met een wandelstok, een beenprothese en een mannetje dat communiceert via gebarentaal.

emoji's

Apple: ‘Dit is nog maar het begin’


‘Momenteel is er al een uitgebreide keuze aan emoji’s, maar die vertegenwoordigden misschien niet de ervaringen van mensen met een handicap’, aldus Apple.

‘Door meer opties aan te bieden, kunnen we de significante kloof overbruggen en ervoor zorgen dat onze emoji’s meer inclusief zijn.’

De keuze aan emoji’s van vandaag vertegenwoordigt niet de ervaringen van mensen met een handicap.


Bovendien laat het Amerikaanse technologiebedrijf weten dat dit nog maar een startpunt is en dat er in de toekomst zeer waarschijnlijk nog meer soortgelijke emoji’s zullen bijkomen.

Apple zegt eerst verschillende organisaties voor mensen met een beperking te hebben geconsulteerd vooraleer het z’n voorstel indiende, waaronder de American Council of the Blind, de Cerebral Palsy Foundation en de National Association of the Deaf.

Wanneer de emoji’s beschikbaar zullen zijn, is voorlopig niet geweten. Wij hopen alvast dat Unicode de 13 nieuwe icoontjes snel goedkeurt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '