Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Alles wat je moet onthouden van Mindful Maart

Aan alle mooie verhaaltjes komt een einde, ook aan ons mindfulness-verhaal. De voorbije maand hebben we ons volledig verdiept in alles wat te maken heeft met mindfulness. Dit hebben we geleerd en is het onthouden waard.

Mindfulness kan je op van alles en nog wat toepassen. Maar waar het echt om draait is dat je bewust door het leven gaat: leven in het hier en nu en je minder zorgen maken over de toekomst. Je zal snel merken dat het leven een stuk makkelijker wordt!

 

Mocht je de start gemist hebben: deze 10 tips helpen je op weg naar een meer mindful leven. We spraken deze maand met heel wat experts:

 

Rika

mindful

sporten

 

#Flairtestuit: Mindful Maart

Een deel van de Flairredactie nam de proef op de som en testte of we minder eten met een blinddoek. Beautyredactrice Charlotte waagde zich aan een week zonder make-up om te kijken of ze zich zo bewuster van zichzelf was. Het effect van de make-uploze week lees je hier. Stagiaire Lotte testte mindful hardlopen uit: bewuster ademhalen en lopen zonder muziek, werkt het echt? Lees het resultaat hier. Redactrice Isa ging een lesje yoga volgen en ontdekte waarom het goed voor je is.

 

Mindfulness tijdens het eten

We leerden dat je door een paar kleine aanpassingen mindful kan leren eten én waarom dat zo belangrijk is. Het draait vooral om hoe we eten en niet om wat we eten: kleurrijk eten helpt daarbij – het oog wil ook wat. Het is belangrijk om bewust om te gaan met je eetpatroon, zet deze 6 ingrediënten met superpowers alvast op het menu!

 

Redactrice Isa maakte een feelgood sapje én een notenbrood met bananen en chocolade, een recept dat we kregen van Esther Mostert, mindfulnesstrainer bij SeeTrue.

 

sap

banaan

 

… op het werk

Je ademhaling kan je gebruiken als tool om te ontspannen. Een stressvolle situatie los je zo op door even diep in en uit te ademen. Last van dipjes op je werk? Probeer je beter te concentreren op je taken met deze 7 tips. Omgaan met tijdsdruk wordt easy peasy met deze tips van redactrice Robine.

 

… tijdens het sporten

Mindfulness en sport gaan hand in hand. Als je begint met sporten, let dan op voor deze veelgemaakte sportfouten. En ook over je sportoutfit moet je goed nadenken.

 

… én bij je thuis

Mindfulness thuis toepassen is kinderspel: kleine veranderingen in je dagdagelijkse gewoontes zijn al voldoende. Ook je interieur speelt een rol: het heeft een invloed op je humeur en op je innerlijke rust.

 

Lichaamstaal: zó belangrijk

Je lichaamshouding is belangrijker dan je denkt. Je kan communiceren zonder ook maar één woord te zeggen. Maar let daarmee op in het buitenland: het kan ook serieus fout lopen. Wil je je zelfbeeld een boost geven? Probeer deze 11 beautytips voor meer zelfvertrouwen eens.

 

Een overzicht van alle mindfulness artikels, filmpjes en podcasts vind je hier terug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '