Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Het nieuwbakken trio staat op 28 december in de Antwerpse Lotto Arena.

VERRASSEND: Alex Callier kiest ‘The Voice’-winnares Luka Cruysberghs als nieuwe zangeres van Hooverphonic

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Luka Cruysberghs was amper 17 toen ze in december vorig jaar werd gekroond tot winnares van ‘The Voice van Vlaanderen’. Hoewel vele winnaars na hun overwinning al snel weer in de anonimiteit verdwijnen, zal dat bij Luka niet het geval zijn. Haar coach Alex Callier koos Luka namelijk als nieuwe zangeres van zijn band Hooverphonic.


Esther Lybeert, Liesje Sadonius, Kyoko Baertsoen, Geike Arnaert, Noémie Wolfs: Hooverphonic versleet al heel wat zangeressen sinds bassist Alex Callier de band samen met gitarist Raymond Geerts in 1995 oprichtte.

Wolfs, die in 2015 uit de groep stapte, werd niet opgevolgd door een vaste zangeres. Voor hun laatste – en iets meer experimentele – album ‘In Wonderland’ uit 2016 deden Callier en Geerts beroep op zes gastzangeressen en -zangers, Emilie Satt, Christa Jérôme, Tjeerd Bomhof en Felix Howard, Bird en Litlo Tinz.

Callier: ‘Ik wil terug naar de essentie’


Vandaag is de band terug met een nieuwe single. Met ‘Romantic’ wil Callier naar eigen zeggen ’terug naar de pure essentie van Hooverphonic’ en dat doet hij samen met een oude bekende, ‘The Voice van Vlaanderen’-winnares Luka Cruysberghs (17). Die wist haar coach ten tijde van de zangwedstrijd te overtuigen van haar talent door in de finale samen de Hooverphonic-hit ‘Mad About You’ te brengen.

Hoewel Callier tijdens ‘The Voice’ duidelijk grote fan was van Luka, is het toch opmerkelijk dat ze nu tot vaste zangeres wordt gekroond, gezien haar jonge leeftijd en het feit dat ze nog op de middelbare school zit.

De nieuwe single ‘Romantic’ is vandaag vanaf 16u overal verkrijgbaar. Hieronder kan je alvast een korte teaser beluisteren.

Hooverphonic trapt vanavond het eerste concert af in hun nieuwe formatie in de Islington Assembly Hall in Londen. Begin deze zomer, in juni, toeren ze door de VS en dichter bij huis kan je hen zien op 14 december in Caserne Fonck, Luik en op 28 december in de Lotto Arena, Antwerpen. De ticketverkoop voor de show in de Lotto Arena start vrijdag 20 april om 10u.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer televisienieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '