Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het zit hem in de details!

8 signalen dat je kat van je houdt

Sommige mensen schreeuwen het van de daken dat ze elkaar graag zien terwijl anderen dan weer een iets subtielere aanpak appreciëren. Bij dieren gaat het er net hetzelfde aan toe en zeker katten kunnen erg mysterieus zijn. Twijfel je er toch aan of je kat je wel graag ziet? Hier zijn acht signalen dat dat zeker en vast het geval is.

1. Ze spinnen


Als je kat regelmatig spint terwijl ze bij jou is dan weet je dat ze je graag ziet. Bij pasgeboren katjes is het een manier om te communiceren met hun broertjes en zusjes én met hun moeder. Bij een volwassen kat is het vaak een teken dat ze gelukkig zijn.

2. Als ze ‘hallo’ komen zeggen


Katten hebben zo hun eigen manier om met ons te communiceren. Als ze kwaad zijn, durven ze weleens te blazen, maar ook als ze gelukkig zijn, laten ze dit merken door te miauwen of door een ander, gelijkaardig geluid te maken. Als je kat je aankijkt en miauwt, is het vaak een teken dat ze je aandacht wil en tijd met je wil doorbrengen.

3. Ze geven kopjes


Wanneer katten met hun hoofd ergens tegen wrijven of schuren, geven ze bepaalde hormonen af. Op deze manier willen ze eigenlijk hun territorium markeren. Als je kat dus langs je benen loopt en terwijl met zijn hoofd tegen je been schuurt, toont hij dat jij zijn baasje bent.

4. Ze hebben een kalme uitdrukking


Eentje voor de aandachtige baasjes onder ons. Zijn de snorharen van je kat ontspannen en wijzen hun oortjes naar voor en naar boven? Dan weet je dat je huisdier zich rustig en op zijn gemak voelt. Bij katten die zich angstig voelen, wijzen de oren meer naar achter of liggen ze plat op hun hoofd.

5. Ze geven je een massage


Komt je kat vaak op je liggen terwijl je in de zetel zit en begint ze vervolgens met haar pootjes te kneden? Dan weet je dat je kat je doodgraag ziet. Kleine katjes doen dit vaak bij hun moeder om meer melk te verkrijgen. Volwassen katten doen het dan weer uit liefde voor hun baasje.

6. Ze laten hun buik zien


De meeste katten hebben het niet graag als je aan hun buik komt. Wanneer ze op de grond gaan liggen en dit toch doen, stellen ze zich eigenlijk kwetsbaar op en is het een tekenen dat ze je vertrouwen. Als je geluk hebt, mag je hem daar misschien ook héél eventjes aaien.

7. Ze lopen rond met een rechte staart


Als je kat met zijn staart rechtop loopt terwijl zijn vacht mooi glad ligt, wil dit zeggen dat hij zich op zijn gemak voelt. Een heel subtiel signaal, maar soms zit het hem in de kleine dingen!

8. Ze geven je een cadeautje


Katten die buiten mogen, brengen af en toe een cadeautje mee voor hun baasje. Terwijl wij niet zo blij zijn met een dode muis in de keuken is het voor je kat net een teken van affectie en dat ze je appreciëren.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '