Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Plein Publiek

Nog geen plannen dit weekend? Nu wel!

WEEKENDTIP: kunst, duurzaamheid én muziek op Plein Publiek Festival

Annelies Hart

Het wordt zonnig dit weekend en dat weer vraagt om een festival. Voor de grote trekpleisters is het nog te vroeg, maar je kan de komende twee dagen wel terecht op Plein Publiek Festival in Antwerpen. Alles draait er rond muziek, kunst, ondernemen, NFT en duurzaamheid. De perfecte plek om voor de eerste keer van de zomer te proeven.

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dan heeft Plein Publiek in Antwerpen dé oplossing. Op 13 en 14 mei wordt de uitgestrekte omgeving rondom de serre en zeecontainers van de hippe plek omgetoverd tot een feeëriek festival.

De indrukwekkende en veelzijdige line-up verspreidt zich over maar liefst drie podia. Zo is er op elk moment een streepje muziek dat jou kan bekoren. Met genres die gaan van hiphop en house tot pop en guilty pleasures, kan je op het festival genieten van onder anderen DVTCH NORRIS, Faisal, TheColorGrey, LYNA, Nico Morano, Kate Ryan en Gene Thomas.

Duurzaamheid en kunst

Maar muziek is niet het enige waarvoor je naar Antwerpen moet afzakken dit weekend. Het festival pakt ook uit met een circulair aspect én blinkt uit in duurzaamheid. Je leert er meer bij over duurzame economie, veganisme en ecologie tijdens interessante talks en de site telt heel wat ecologische en groene snufjes.

Eens je veel bijgeleerd hebt en de beentjes hebt losgegooid, kan je een kijkje gaan nemen tussen de verschillende kunstinstallaties. Tijdens het festival wordt een container namelijk omgetoverd tot galerij, waar je verschillende futuristische en digitale kunstwerken kan bewonderen én aankopen. 

Meer info en tickets (€19,55) vind je op de website van Plein Publiek.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '