Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Robine van Tilburg

Haalde jij je Flair mét B&B-pocket al in huis?

UITGETEST: chef online Robine ging artistiek overnachten bij B&B Druum in hartje Brussel

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Dankzij je Flair van deze week heb jij weer een mooi excuus om je weekendtas in te pakken. Samen met je plus one kan je binnenkort namelijk overnachten in een bed & breakfast aan een Flairprijsje. Chef online Robine ging overnachten bij B&B Druum, een kunstzinnige B&B in de hippe Brusselse Dansaertwijk.

Ik moest even gniffelen toen ik zag in welke wijk we zouden gaan overnachten. De Dansaertwijk is een van de hipste wijken die Brussel rijk is en is bij velen bekend door de lichtjes cynische Instagrampagina @dansaertvlamingen. Ik nam mijn lief mee naar wat zonder twijfel de artistiekste B&B van het land moet zijn: Druum. Elke kamer van de B&B is ontworpen door een andere kunstenaar, de een al wat eclectischer dan de ander. Wij zouden de kamer van David Bade krijgen, een kamer die volgens eigenaar Joris de hele Druum-visie bevat. Dat belooft!

Als je je droom in het droomboek achterlaat, maakt de kunstenaar er eigenhandig een tekening over die je nadien toegestuurd krijgt. Hoe leuk is dat?!

Wanneer we aankomen in de B&B, worden we overweldigd door de schoonheid ervan. Een prachtige gevel met gigantische houten voordeur geeft uit op de marmeren hal die rijkelijk gedecoreerd werd met kunst. Een pluspunt is voor mij (eersteklaslaatkomer) dat je je kamer gewoon kan betreden door het sleutelkluisje naast de deur.

De gevel en de hal van de prachtige B&B Druum.

Wanneer we onze kamer binnenstappen, worden we nog méér overweldigd. David Bade houdt van felle kleuren en schreeuwende kunstwerken, zoveel is duidelijk. We staan met open mond te kijken en ploffen dan neer op het comfy bed.

Droomkunstenaar David Bade

Wanneer we ’s avonds onze tanden staan te poetsen, ontdekt mijn lief een elektrische tandenborstel in het kunstwerk in de badkamer. We gaan hier wild dromen, zoveel is zeker!

Het interieur van de kamer met het droomboek en de getekende dromen van andere gasten.

En dat is ook de bedoeling van David Bade, want er staat een waar droomboek in de kamer. Als je je droom erin noteert en je e-mailadres achterlaat, maakt de kunstenaar eigenhandig een tekening over je droom, die je nadien toegestuurd krijgt. Hoe leuk is dat?! De droom die wij noteerden, zal ik je besparen, maar de dromen van voorgaande gasten stiekem lezen is alvast een leuke activiteit.

Het ontbijt is heerlijk vers en voldoende uitgebreid. Klaar voor een dagje Brussel! Om je auto hoef je je geen zorgen te maken, want je betaalt hier amper 15 euro voor een beveiligde parking. Zalig!

De lichte ontbijtzaal en het ontbijt.

In de buurt

Voor de leukste hotspots in de Dansaertwijk ging ik te rade bij mijn bevallige collega Margo. Zij is een Bruxelloise in hart en nieren en kent Brussel op haar duimpje. Hieronder lees je waar je de verwarmendste koffie, de lekkerste lunch, de verste pasta en de zotste cocktails kan nuttigen. Schol!

Ana Attento

Je daily dose of black gold tank je liefst bij Ana Attento. Een oat cappuccino in ’t zonnetje? Laat maar komen! En dat stukje taart geraakt er ook nog wel bij.

Waar? Auguste Ortsstraat 9

Meer info? Op Ana Attento’s Facebookpagina

Walvis

Voor het lekkerste ontbijt, de zaligste brunch, de smakelijkste lunch, het gezelligste terras én zicht op ’t kanaal moet je bij Walvis zijn. Doe ons maar de pancakes met maple syrup, fruit én bacon on top.

Waar? Antoine Dansaertstraat 209

Meer info? Op Walvis’ Facebookpagina

Noordzee

Voor een garnaalkroketje groot of klein, moet je bij Noordzee zijn. Dit is de favoriete visbar van Flairjournaliste Margo én ook bij Angèle staat Noordzee bovenaan haar top-hotspots. Garnaalkroketje en wat calamares, een glaasje cava erbij en ons hoor je niet meer!

Waar? Sint-Katelijneplein 50

Meer info? noordzeemerdunord.be

Nona Pasta

De lekkerste pasta smullen wij bij Nona. Daar krijg je steevast een seizoensgebonden kaart onder je neus. Lekker, seizoensgebonden én helemaal vers? Zo hebben we onze pasta het allerliefst. Ben jij eerder een pizzafan? Nona heeft ook een pizzavestiging in dezelfde straat.

Waar? Sint-Katelijnestraat 7

Meer info? nonalife.com

Barbeton

Een leuk weekend gezellig afsluiten doe je op een terrasje of in een bar met een cocktail in de hand. Ons favoriete adresje is Barbeton.

Waar? Antoine Dansaertstraat 114

Meer info? Op Barbetons Facebookpagina

Heb je zin om hier zelf een keertje te overnachten aan een voordelig prijsje? Haal dan snel jouw pocket in huis en boek hier een overnachting voor de Flairprijs van € 52 p.p..

B&B

Of ga jij voor een van deze twee adresjes?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '