https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

HEAVEN: in deze Franse tiramisubar smul jij van je favoriete Italiaanse dessertje

Jolien Meremans

Van een wijnbar over een kaasbar tot een donutrestaurant, je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat van bijna al onze favoriete lekkernijen een hotspot. Net nu we dachten dat we ze wel allemaal gezien hadden, opende in Marseille een tiramisubar. Jawel je leest het goed: er bestaat een bar waar jij je kan volproppen met tientallen verschillende soorten tiramisu.


En het dessertje gaat er veel verder dan lange vingers, mascarpone en koffie, want het klassieke recept wordt er met allerlei lekkernijen gepimpt. Denk: speculaas, Nutella, Oreo en Kinder Bueno. Bovendien kan je naast de vulling ook nog een lekkere topping kiezen om het dessertje helemaal op je smaakpapillen af te stemmen.

‘Le Tiramisu’


De twee jonge ondernemers die de bar eerder dit jaar uit de grond stampten, wilden hun uitvinding zo strak en simpel mogelijk maken. Witte muren, veel lichtinval, eenvoudige tafels en stoelen en een naam die boekdelen spreekt, want de bar heet simpelweg ‘Le Tiramisu’.

Het is trouwens niet de eerste keer dat een Fransman zich waagt aan een tiramisubar, want in 2014 opende er ook al eentje in Parijs. Die is intussen jammer genoeg alweer gesloten. Hopelijk heeft de nieuwe versie in Marseille dus meer geluk. Wil je tiramisu eten zoals de echte Italianen? Ook in Rome bestaat er al een tiramisubar waar je naar hartenlust van het caloriebommetje kan genieten.

Praktisch

Boulevard de Saint-Marcel 191 in Marseille

Website 


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content