Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Evolution Entertainment & Metro-Goldwyn-Mayer

Van 'Saw' tot 'Cabin in the Woods' en 'Prison Break'.

MUST VISIT: 7 x de spannendste escape rooms in België om je saaie zondagnamiddag mee op te vullen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Weet jij op zondagnamiddag ook nooit wat doen? Leg die gsm aan de kant en ga voor de verandering eens niet naar dat ijssalon of de dierentuin, maar maak een spannend uitje naar een escape room. Het is tof, niet te duur en perfect om je net voor die maandagochtend nog eens helemaal te laten gaan. Dat lukt sowieso in deze zeven spannende escape rooms!


Hoewel er al duizend-en-een verschillende escape rooms bestaan, blijft het tof om ze uit te proberen. Heb je deze zeven spannende escape rooms al van je bucktelist kunnen schrappen?

1. Escape Room Hasselt


Fan van horrorfilms? Dan wordt het hoog tijd om eens naar Hasselt af te zakken! Vorig jaar opende de Escape Room Hasselt er de deuren van een kamer die volledig in het teken van de ‘Saw’-films staat. Deelnemers die zich inschrijven, worden geblinddoekt en vastgeketend. Een iemand van het groepje wordt zelfs in een kooi opgesloten. Durf jij?

Waar? Thonissenlaan 23 in Hasselt

Info en reservaties? escapehasselt.be

2. Enygma Escape Room


In de Enygma Escape Room kan je uit niet niet één, maar wel vijf verschillende kamers ontsnappen. Speel je graag Sherlock Holmes of ga je liever naar de School of Wizardy? Aan jou de keuze in welke kamer je het liefst wordt opgesloten!

Waar? Place de l’Albertine 3 in Brussel

Info en reservaties? enygma.be

3. Lockdown Ghent


Het gedetailleerde interieur van de Lockdown is er eentje om nog meer in te verdwalen dan in de escape room zelf. Het spel stelt niet alleen jullie vindingrijkheid maar ook je gevoel voor humor op de proef. In Lockdown Ghent kan je uit twee modules kiezen: je gaat op zoek naar een psychopathische seriemoordenares, of je infiltreert als spion in een luchtmachtbasis van de USSR. Spannend!

Waar? Dok-Noord 3C in Gent

Info en reservaties? lockdown.gent

https://www.instagram.com/p/Bw1RT_fgGto/

4. Antwerp Clue


Ook in Antwerp Clue heb je keuze uit meerdere toffe kamers om uit te ontsnappen. Onze favoriet? ‘The Taken Room‘! Je wordt er opgesloten in een babykamer die op één ding na volledig perfect is: de baby ontbreekt. Aan jou om te achterhalen wat er met het kind gebeurd is voordat je tijd om is!

Waar? Godefriduskaai 28 in Antwerpen

Info en reservaties? antwerpclue.be

https://www.instagram.com/p/wTk5i8gSYi/

5. ExitRoom


Op zoek naar een escape room in de buurt van Leuven? Waag je dan zeker eens aan de ‘Prison Break‘- of ‘Jumanji‘-kamers in ExitRoom. Vind er je weg in de gevangenis of jungle en probeer te ontsnappen aan de cipiers of wilde dieren. Hollywood in Leuven als je ’t ons vraagt!

Waar?  Margarethaplein 8 in Leuven

Info en reservaties? escaperoom.be

https://www.instagram.com/p/BlxSDvYAZJK/

6. De Gouden Kooi


Ooit al eens het gevoel gehad dat je huis bezeten is? Dat gevoel ervaar je ook in de ‘Cabin in te Woods‘-room in de Gouden Kooi. Jullie zijn een team detectives dat op zoek gaat naar jongeren die vermist raakten in de Oostenrijkse Alpen. Ze lijken van de aardbol verdwenen en al snel wordt duidelijk dat ze voor het laatst werden gezien in hun eigen skihutje. Aan jullie om het mysterie op te lossen!

Waar? Gerechtstraat 10 in Mechelen

Info en reservaties? degoudenkooi.be

https://www.instagram.com/p/BQ_DrbHgvFH/

7. Escape Games Ieper


Een bende zware criminelen wil de stad vergiftigingen met een dodelijk virus. Haal de Doctor Who in jou naar boven en probeer samen met je medewetenschappers nog net op tijd een antimiddel te ontwikkelen in de ‘Virus Escape: Scientists’-room. Eerder een badass? Reserveer dan de tegenovergestelde kamer waar je het virus probeert los te laten.

Waar? Tegelstraat 5 in Ieper

Info en reservaties? escapegames.be

Meer uitjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '