Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Paradise City

Het evenement zal vanaf morgen tot en met 20 september in totaal acht keer georganiseerd worden.

Paradise City organiseert een romantische picknick op het water mét livemuziek

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Hunker jij nu al naar de eerstvolgende festivalzomer – duimen dat die in 2021 wél kan doorgaan! – en wil je de festivalsfeer toch nog even opsnuiven voordat de herfst weer in ’t land is? Dan hebben we goed nieuws, want de organisatoren van Paradise City organiseren vanaf morgen een romantische en coronaproof picknick op het water mét livemuziek. Wij trommelen onze bubbel nú op!


Paradise City organiseerde eerder deze zomer al eens een coronaproof editie van hun festival. Op 1 en 2 juli werden in Perk telkens 400 festivalgangers verwelkomd die er aan Kasteel Ribaucourt vanop hun eigen vlot op het water konden genieten van een zestal live- en DJ-sets. We moeten je waarschijnlijk niet vertellen dat dat concept een schot in de roos was, en daarom gingen de organisatoren op zoek naar een rustiger, gelijkaardig én verbeterd concept. Enter: Paradise Down by the Lake.

David Lynch


Geen loeiharde muziek, liters bier en vettige hotdogs, wel een romantische en ontspannende picknick op het water van Domein Calmeyn in het Drogenbos. De picknick zal tussen 10 en 20 september acht keer (telkens van donderdag t.e.m. zondag) georganiseerd  worden en er zal op het water telkens plaats zijn voor 300 personen. Daarnaast kan je er ter plekke een picknickmand vol lekkers bestellen, en die achteraf natuurlijk verorberen op de bootjes. Waarom wij met onze bubbel absoluut een vlot willen inpalmen? Het zinnenprikkelend decor van het festival is geïnspireerd door regisseur en kunstschilder David Lynch én er wordt tijdens de picknick gezorgd voor een streepje livemuziek van topnamen uit de internationale elektronische muziekwereld.

Volgens Gilles De Decker, promotor van het festival, zal het evenement een ontspannende tegenpool van het Paradise City Festival zijn: ‘Het is niet de bedoeling dat de muziek ons in extase brengt. Ditmaal biedt de muziek ons genezing en introspectie in deze eigenaardige tijden.’ Daarnaast wordt er, net zoals elk jaar, tijdens het minifestival enorm hard ingezet op duurzaamheid. Het festival volgt een 10-stappenplan om de naleving van de duurzame voornemens te garanderen én er zal een strikt no waste-beleid gelden.

De 40 bootjes die er op het water drijven hebben elk een capaciteit van 6 tot 8 personen en zijn voorzien van zitbanken, een tafel en een opbergbox. Tickets voor een bootje van zes personen komen op € 35 per persoon in de week en € 45 per persoon in het weekend. Voor een bootje voor acht personen betaal je respectievelijk € 30 en € 40. Meer informatie en tickets vind je op de website.

PS wacht niet te lang om je bubbel op te trommelen, want meer dan de helft van de tickets is intussen de deur uit!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '