Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een lekkere lunch aan de Dijle? Check!

HOTSPOTS: 10 van de leukste lunchadresjes in Mechelen

Geen betere werk- of shoppauze dan een snelle lunch in de zon. Dit zijn leukste en lekkerste adresjes in het mooie Mechelen.

Grá


Grá opende pas in augustus 2019 de deuren op de hoek van de Grote Mark en de Bruul. De hippe koffie-, ontbijt- en luchbar kende tot nu toe dan ook meer sluitings- dan openingsdagen, maar laat ons hopen dat daar nu definitief verandering in komt. Sinds woensdag kan je tijdens je middagpauze weer bij Grá terecht voor een lekker slaatje of een oosters gerechtje, zoals een heerlijke shakshuka. Vergeet vooral niet af te sluiten met een koffietje en een cinnamon bun!

Waar? Bruul 1, 2800 Mechelen

Meer info? @gramechelen2800

https://www.instagram.com/p/B7N9YXXlc02/

Lief


Andrea, de uitbaatster van Lief, serveert gezonde ontbijt- en lunchgerechtjes met vegan opties. Ze bewijst dat plantaardig  smaakvol en lekker kan zijn. Je vindt er momenteel onder meer een oosterse quinoasalade, hartige pannekoeken en spiegeleitjes als lunch. Het menu verandert geregeld, naargelang het seizoen. Oh ja, het zoete aanbod is er ook to die for (en vaak vegan!).

Waar? Graaf van Egmontstraat 5, 2800 Mechelen

Meer info? www.liefmechelen.be

Barbib


Een van de pareltjes van Mechelen is de Predikherenbib. Op de benedenverdieping van het voormalige klooster vind je Barbib, een leuke ontbijt- en lunchbar met een mooi terras. De bar is van sterrenchef Ken Verschueren en zijn partner Jenny Callens, die vlak ernaast ook restaurant Tinèlle uitbaten. Je eet er belegde boterhammen, panini en soep maar ook heerlijke warme gerechtjes.

Waar? Het Predikheren (binnengaan langs de ingang van de bib),  Goswin de Stassartstraat 88

Meer info? Facebookpagina Barbib

https://www.instagram.com/p/B494KnLFp9F/

Noen


Noen kreeg in april twee nieuwe uitbaters, Gerrit en Iris. Zij baten nu met veel liefde de gezellige ontbijt- en lunchbar uit. Gerrit zorgt voor het eten. Hij is fan van de mediterraanse en middenoosterse keuken waar groenten primeren, en ziet Ottolenghi als zijn grote voorbeeld. Na een gezonde lunch heb je hopelijk nog plaats voor een stukje huisgemaakte taart. Van dit alles geniet je in een mooi interieur binnen of op het gezellige terras. Reserveren is niet mogelijk.

Waar? Leermarkt 24

Meer info? www.denoen.com

Bokes & Co


Bokes & Co wil het nostalgische gevoel van thuiskomen opwekken, en dat lukt perfect. Het is een gezellig, charmant plekje met een eigen stijl en lekker eten. Er wordt gewerkt met een weekmenu, dus je kan je laten verrassen. Dat er telkens bokes op dat menu staan, zal geen verrassing zijn.

Waar? Korenmarkt 53

Meer info? Facebookpagina Bokes & Co

Bar Patron


David, de Mechelaar die samen met zijn kameraad Jonas al twee jaar Makadam uitbaat op de Grote Markt, opende op 8 mei een tweede zaak. In Bar Patron kan je elk moment van de dag terecht voor een maaltijd. Op de middag kies je uit quiches, belegde boerenboterhammen, soep en een pastagerechtje. Het gezellige sfeertje dat je ook bij Makadam vindt, krijg je er gratis bij.

Waar? Koning Albertplein 14

Meer info? www.bar-patron.be

https://www.instagram.com/p/CO2NkKMlIe2/

Bar Marie


Toen de Flairredactie nog in Mechelen was, waren we vaste gasten bij Bar Marie. We werkten dan ook vlak boven de hippe koffie- en lunchbar. Als je ’t interieur ziet, zal het je niet verbazen dat Bar Marie ook vaak gebruikt werd als film- en fotolocatie. Je eet er gerechtjes met super verse ingrediënten, biologisch geteelde groenten en fruit en vis die die ochtend nog in de vismijn lag. Lekker, gezond en goed voor de natuur.

Waar? Stationsstraat 55, 2800 Mechelen

Meer info? www.barmarie.be

ViaVia Reiscafé


ViaVia Reiscafés vind je overal ter wereld, van Afrika tot Zuid-Amerika en Azië. Maar het ViaVia Joker Reiscafé in de Dijlestad ligt op een van de mooiste locaties. Je luncht er in het groen van de Kruidtuin, aan het water van de Dijle. De menukaart is even internationaal als het café zelf. Je eet er Mexicaanse taco’s, Libanese hamshouka, asperges op Japanse wijze en nog veel meer.

Waar? Zandpoortvest 50

Meer info? www.viaviamechelen.be

Croque ’n Roll


Geen zin het zoveelste belegde broodje tijdens de lunch? Dan kan je bij Croque ’n Roll je boterhammen inruilen voor een croque monsieur met een twist. Je krijgt er standaard een klein slaatje bij. Als alternatief kan je een wrap bestellen.

Waar? IJzerenleen 12, 2800 Mechelen

Meer info? www.croquenroll.be/mechelen/

Hawaiian Poké Bowl


Als je nog altijd geen pokébowl geprobeerd hebt, dan wordt het hoog tijd. Het grote voordeel aan de bowls van Hawaiian Poké Bowl is dat je ze helemaal zelf mag samenstellen. Rijst, sla, quinoa, nacho’s, zalm, kip, tofu of tonijn: aan jou de keuze. Op de kaart staan meer dan dertig verschillende ingrediënten, dus voor twijfelaars is het een hele opdracht. Voor hen zijn er vooraf samengestelde bowls.

Waar?  IJzerenleen 23, 2800 Mechelen

Meer info? hawaiianpokebowl.be

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '