Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lisa Fotios via Pexels

Wij hebben intussen al een tafeltje gereserveerd!

HOTSPOT: het beste Italiaanse restaurant ter wereld (buiten Italië) vind je aan onze Belgische kust

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We hebben een reden gevonden om binnenkort nog eens een weekendje aan zee door te brengen. De prestigieuze culinaire Italiaanse gids Gambero Rosso verkoos het beste Italiaanse restaurant ter wereld, en dat vind je aan onze kust!

Gambero Rosso gaat elk jaar, buiten Italië, op zoek naar het ‘Restaurant van het Jaar’. In 2022 staat een Belgisch restaurant helemaal bovenaan de lijst, want Gellius in Knokke-Heist werd bekroond tot het allerbeste Italiaanse restaurant ter wereld, buiten de Italiaanse grenzen. ‘Een ster in België is nu het volgende grote doel’, aldus zaakvoerder Gian Carlo Pirreti  in Het Nieuwsblad.

Geen spaghetti met tomatensaus

Het is voor het restaurant niet de eerste keer dat het in de kijker wordt gezet. Vorig jaar werd het door Gault & Millau zelfs nog uitgeroepen tot ‘Italiaan van het Jaar’. Dat is natuurlijk niet voor niets: je smult er van culinaire Italiaanse hoogstandjes zoals je die alleen in Toscane en Lombardije vindt. Opgelet: voor een pizza quattro stagioni moet je er niet zijn. Wel voor verrassend verfijnde pasta- en vleesgerechten en de allerbeste tiramisu.

Gambero Rosso twijfelde nog even tussen Gellius en een chique Italiaanse vestiging in New York, maar de kwaliteit van de ingrediënten die ze in Knokke-Heist gebruiken was volgens de gids net dat tikkeltje beter. Ook het feit dat de Gellius naast een restaurant een kunstgalerie is, leverde heel wat goede punten op. En het eten uiteraard ook, zo moet je er zeker eens de signature dish van chef Davide proeven: ‘questo non è uno spaghetti al pomodoro‘ ofte ‘dit is geen spaghetti met tomatensaus’. Wij krijgen er honger van!

Je vindt Gellius in de Maurice Lippensplein 26 in Knokke-Heist.

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '