Voor 4 stuks – 10 min. +20 min. in de oven
Dit heb je nodig:
- 1 rol bladerdeeg
- 4 halve perziken, uit blik
- 80 g pure chocolade
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 eidooier
- rasp van 1 limoen
- 2 eetlepels vanillesuiker
- 1 ei
- poedersuiker
Zo gemaakt:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een vierkant en snij dat in vier delen. Leg op elk vierkantje een halve perzik.
2. Hak de chocolade grof. Meng de Griekse yoghurt met de eidooier, de limoenrasp en de vanillesuiker. Schep het mengsel in de kuiltjes van de perziken en werk af met de chocolade.
3. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de perzik heen, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan met een vork. Leg de perzikpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het eitje los en bestrijk de pakketjes ermee.
4. Bak ze zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pakketjes er daarna uit en bestrooi ze met de poedersuiker. Tip: vervang de perziken de volgende keer eens door peren. Ook very yummie!