Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Peach, please!

RECEPT: perzikpakketjes met chocolade

Vandaag is het valentijn, en het is dus hoog tijd om je lief (en jezelf) eens goed te verwennen. Dit kan in de slaapkamer, maar ook met een culinair orgasme doe je hem een plezier. Want we weten allemaal dat de liefde van de man door de maag gaat. Enjoy!

Voor 4 stuks – 10 min. +20 min. in de oven
 

Dit heb je nodig:

  • 1 rol bladerdeeg
  •  4 halve perziken, uit blik
  • 80 g pure chocolade
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eidooier
  • rasp van 1 limoen
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 1 ei
  • poedersuiker

 

Zo gemaakt:
 

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een vierkant en snij dat in vier delen. Leg op elk vierkantje een halve perzik.

2. Hak de chocolade grof. Meng de Griekse yoghurt met de eidooier, de limoenrasp en de vanillesuiker. Schep het mengsel in de kuiltjes van de perziken en werk af met de chocolade.

3. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de perzik heen, zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan met een vork. Leg de perzikpakketjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het eitje los en bestrijk de pakketjes ermee.

4. Bak ze zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pakketjes er daarna uit en bestrooi ze met de poedersuiker. Tip: vervang de perziken de volgende keer eens door peren. Ook very yummie!

 

Probeer ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap