Benodigdheden
– Wiltonstokjes (ik heb deze bij de Jamin gekocht voor €2,50)
– 1 grillplaat of koekenpan met anti aanbaklaag
– kom om het beslag in te mengen en mixen
– spatels
– 1 mixer
Ingrediënten
– Amandelmeel (reformwinkel)
– Rietsuiker
– Kaneel
– Zout
– Baking soda (Turkse winkel of reformwinkel)
– Bakpoeder
– Roomboter
– ei
– Turkse of Griekse Yoghurt
Het beslag voor ongeveer 15 Pancake Pops
1: Doe 125 gram amandelmeel (reformwinkel) in een kom.
2: 2 eetlepels rietsuiker toevoegen.
3: 1 theelepel kaneel toevoegen.
4: Voeg ¼ theelepel zout toe.
5: 1 theelepel bakpoeder toevoegen.
6: 2 eetlepels gesmolten (en weer afgekoelde) roomboter in de kom gieten.
7: Voeg 1 geklutst ei toe.
8: 100 gram Turkse of Griekse Yoghurt toevoegen.
9: De laatste stap voor het beslag: Mixen
De pancake pops gaan op de bakplaat
Zet de koekenpan op het vuur of zet de grillplaat aan. (Bij de koekenpan kun je maar 3 pops tegelijk maken , op de grillplaat ongeveer 10 tot 12 tegelijk).
Het vuur niet te hoog zetten, anders verbrandt de onderkant.
10: Je kunt het beste met een eetlepel het beslag op de grillplaats of in de pan leggen.
11: Wacht totdat de onderkant een beetje gaar is en duw dan voorzichtig het stokje in het beslag. (Niet te ver!)
12: Om het stokje stevig vast te maken, doe je een beetje beslag op de bovenkant van de pannenkoek.
13: Wanneer de bovenkant van het pannenkoekje droog is, kun je voorzichtig het stokje met pannenkoekje omdraaien. Ik heb dit met een mes gedaan.
Het resultaat: een heerlijk dessert
Je kunt de Pancake Pops heel leuk als dessert presenteren met bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien en slagroom.



