Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: @foodgawker

Volgende keer denken we toch twee keer na voor we nog eens een pitazaak bezoeken...

OH NO: zo schandalig is het gesteld met de hygiëne van Belgische pitazaken

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Nog snel een pita- of kebabzaak inschuifelen is dé perfecte afsluiter voor een avondje uit. Bij de hygiëne van zulke (veelal louche) zaken staan we na de nodige dosissen alcohol meestal niet meer stil. Maar dat zouden we beter wel doen, zo blijkt...

Uit de jaarcijfers van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) blijkt dat het niet al te best gesteld is met de hygiëne van Belgische pitazaken. Het goede nieuws is dat ze in 2015 beter scoorden op hygiëne dan in 2014. Dat goede nieuws wordt helaas al snel overschaduwd als je hoort dat er zelfs in 2015 van de 449 gecontroleerde pitazaken slechts 4 op 10 pitazaken een gunstig hygiënerapport kregen.

 

De grootste dalers in de jaarcijfers van het FAVV zijn tearooms, automaten en gevangenissen. Van de gevangenissen kreeg maar liefst 6,3% meer dan vorig jaar een ongunstig rapport.

 

Laten we aflsuiten met een positieve noot. Er zijn gelukkig heel wat instellingen die het in 2015 beter deden én dan ook nog eens met glans slaagden. Van alle gecontroleerde restaurants kreeg 60% een gunstig rapport. Hotels, grootkeukens van scholen, traiteurs en viswinkels scoorden nog beter. Daar behaalde amper 30% van de gecontroleerde zaken een ongunstig rapport. Oef!

via GIPHY

 

 

 

Lees meer:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap