Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Bad news voor sushilovers.

OEI: is sushi dan toch niet zo gezond als we denken?

Sushi, da's healthy schmelty – toch? Een rolletje met rijst, groenten en rauwe vis lijkt nu eenmaal een veel verstandigere keuze dan een Big Mac. Maar ook sushi blijkt ook z'n minpunten te hebben.

Ja, wij vinden het ook moeilijk te geloven. Sushi – onze holy grail – blijkt dan toch een verborgen valkuil te hebben. Want hoewel het simpele rolletjes van groenten en vis zijn, is te veel sushi écht niet zo gezond voor je. 

 

Als we sushi op zich bekijken, is het niet enorm ongezond. Beter dan pizza of frietjes in ieder geval. Maar het probleem met sushi is vaak dat we er enorm veel van eten in één keer. Vaak bestellen we hele boten of zetten we ons maar al te graag aan een all you can eat buffet – met als gevolg dat we talloze rolletjes naar binnen werken. Oeps.

 

Een gewone rol sushi – waar je zo'n vijf à tien stukjes uit kan snijden – bevat al snel 150 tot 500 calorieën. Maar wie stopt er nu na tien stukken? Jup, niemand. Vooral als je gezellig op restaurant gaat en met een hele vriendengroep gaat eten, werk je vaak meer sushi naar binnen dan je zelf doorhebt.

 

Daarnaast zijn er nog een paar ingrediënten die ervoor zorgen dat sushi een stuk ongezonder is dan je zou denken. De meeste sushi is gemaakt met witte rijst, wat eigenlijk amper voedingsstoffen bevat – zeker in vergelijking met bruine rijst. Ook zijn er verschillende sushisoorten waarin mayonaise verwerkt zit, wat al snel aantikt wat calorieën betreft. Een beter alternatief wanneer je een creamy rol wilt? Dat is sushi met avocado. Als laatste is ook tempura een slecht idee: door de gefrituurde ingrediënten swingen de calorieën en het vetgehalte al snel de pan uit.

 

gif

 

Maar hé, het blijft heerlijke sushi, natuurlijk. En jezelf af en toe verwennen met een rolletje (of vijfentwintig) is he-le-maal oké.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '