Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thomas Legrève voor Flair

'Ik kocht mijn groenten en fruit al langer bij een lokale boer in plaats van in de supermarkt, maar na een tijdje dacht ik: waarom kweek ik ze niet gewoon zelf?'

MUST FOLLOW: Robby Sallaets: ‘Ik wil de mythe uit de wereld helpen dat moestuinieren moeilijk of arbeidsintensief is’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Als kind keerde hij na een bezoek aan zijn grootvaders moestuin gegarandeerd met buikpijn naar huis. Vandaag heeft Robby Sallaets (33) uit Edegem zijn eigen moestuin, een blog én een baan waarbij hij betaald wordt om dag in dag uit met voeding bezig te zijn.

Volg Robby als...

  • … je een beginnende moestuinier bent en alle tips en tricks kan gebruiken.
  • … je graag uitgedaagd wordt om nieuwe ingrediënten, smaken en texturen te proeven.
  • … je niet per se vegetariër of veganist bent maar wel bewuster en duurzamer wil koken.

De online stijl van Robby

  • Robby fotografeert met zijn iPhone 7, maar denkt eraan te investeren in een smartphone van Huawei of Google vanwege hun betere camera’s.
  • Hij voorziet zijn beelden steeds van een Instagramfilter en wisselt graag af tussen Clarendon en Amaro.
  • Soms post hij drie dagen na elkaar, soms twee weken niets. Hij deelt wel zo goed als dagelijks een foto of video via Instagram Stories.

Met dank aan opa, Wim en Bartel


‘De liefde voor moestuinieren kreeg ik mee van mijn grootvader. Hij had een gigantische moestuin waar ik me als kind bij elk bezoek ziek at aan tomaten, rode bessen, you name it. Toen ik in 2012 een huis kocht, voorzag ik in de tuin een klein stukje grond voor een moestuin. Ik kocht mijn groenten en fruit al langer bij een lokale boer in plaats van in de supermarkt, maar na een tijdje dacht ik: waarom kweek ik ze niet gewoon zelf? Veel blogs bestonden er toen nog niet, dus leerde ik vooral moestuinieren aan de hand van boeken. Maar ook van tv-programma’s zoals “De moestuin volgens Wim” met Wim Lybaert en Bartel Van Riets “Groenland” heb ik veel opgestoken.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bloggen vanuit de moestuin


‘Wanneer ik mensen vertelde dat ik een moestuin had, werd ik vaak scheef bekeken. “Doe toch niet zo moeilijk en ga gewoon naar de supermarkt, man”, zag ik hen denken (lacht). Maar ik vond moestuinieren zó leuk dat ik maar niet begreep waarom niet iedereen ermee bezig was. In 2013 richtte ik daarom mijn blog Groenten uit Edegem op in de hoop anderen te inspireren. Ik geef niet alleen tips en tricks, maar bedenk ook recepten en interview chefs in hun moestuin. Verder heb ik een kleine webshop met zaadpakketten waarmee mijn lezers zelf aan de slag kunnen. Ik wil vooral de mythe uit de wereld helpen dat moestuinieren moeilijk of arbeidsintensief is. Als je het goed aanpakt, hoeft dat echt niet zo te zijn.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Van hobby tot job


‘Vandaag draait zo goed als heel mijn leven rond voeding. Samen met mijn vader onderhoud ik een volkstuin van 180m² en sinds 2018 ben ik culinair journalist (Robby werkte voorheen in de reclamewereld, red.) voor onder meer Libelle Lekker en Culinaire Ambiance. Ook mocht ik al de communicatie verzorgen voor verschillende sterrenchefs, onder wie Bart De Pooter. Nadat ik aan twee boeken heb meegewerkt als ghostwriter hoop ik volgend jaar een eigen boek uit te brengen. Maar het project waar ik momenteel het meest naar uitkijk, is Fromance, een pop-upconcept rond kaas dat ik binnenkort met mijn vriendin lanceer. Cheese lovers raad ik aan om mijn Instagramaccount in de gaten te houden (knipoogt).’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Robby volgt

  • @david_zilber: ‘David is Head of Fermentation bij restaurant Noma in Kopenhagen. Zijn feed bestaat uit een mix van voeding en wetenschap.’
  • @nala.food: ‘NALA is het nieuwe project van fotografe An De Smedt. Ik ben ervan overtuigd dat deze locatie in 2020 dé culinaire hotspot van Antwerpen wordt.’
  • @studio_stoutpoep: ‘Ik heb een zwak voor illustratoren met als specialiteit flauwe en tegelijkertijd geniale woordspelingen. Domien Delforge is veruit mijn favoriet.’


Nog meer Instagrammers om te volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '