Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Maison Zéro

Wij weten al wat we aan de kerstman gaan vragen!

Maison Zéro, een Belgisch initiatief dat plezante starterkits maakt om plasticvrij te leren leven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Een handige kit die je helpt om plastic uit je leven te bannen, meer heb je volgens het Luikse Maison Zéro niet nodig om volledig zero waste te leren leven. Daarom kwamen de twee oprichters met het idee om zelf zo’n kit in elkaar te flansen en te promoten aan iedereen die onze planeet een beetje groener wil maken.


We kunnen er niet omheen: vroeg of laat zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen om ons milieu een handje te helpen en de tonnen plastic uit onze oceanen te bannen. Onder het motto ‘wat je zelf doet, doe je beter’ kwamen twee vindingrijke Luikenaren op het idee om ons het nodige duwtje in de rug te geven en een starterkit te ontwikkelen die je helpt om op eigen houtje plasticvrij te leren leven.

Groeipapier met zaadjes


Omdat je natuurlijk niet van de ene dag op de andere plastic uit je leven kan bannen, besloten de ondernemers om verschillende handige en plezante kits op de markt te brengen die elk hun eigen doel hebben. Zo kan je een kit voor in je badkamer, keuken, sporttas en zelfs voor tijdens de feestdagen bestellen.

In zo’n plasticvrij pakketje zitten drie à zeven ambachtelijke producten uit eigen land. Die producten zijn volledig plasticvrij en worden in een milieuvriendelijke katoenen tote bag verpakt. Naast de producten kan je in de tas kaartjes vinden waarop informatie over de producten staat. De kers op de taart? De kaartjes zijn gemaakt uit groeipapier. Wanneer je dat groeipapier na het lezen van de productspecificaties in je tuin begraaft, zullen er op die plekken plantjes groeien, want in de kaartjes zitten zaadjes.

Onze favoriet? De kit voor baby’s! Hij bevat een zeepblokje, een ecologisch product om de poep van je kindje schoon te maken, duurzame vochtige doekjes, een herbruikbaar slabbetje en ecologisch dekentje. De prijs van de hele kit? € 55! Alle andere handige pakketjes kan je hier bekijken en bestellen. Ze worden vanaf 16 december thuis geleverd.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '