Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Brina Blum via Unsplash / 'Kamerplanten'

Ze kunnen best tegen wat verwaarlozing.

Geen groene vingers? Hier zijn 5 planten die niet veel werk nodig hebben

Geen groene vingers, maar wil je wel graag een urban jungle in je interieur integreren? Emma Sibley bundelde de mooiste groene vrienden voor in huis in haar boek ‘Kamerplanten‘. Wij vroegen haar naar de vijf planten die niet al te veel werk nodig hebben.

Pothos


Pothos

De Pothos is een slingerplant die bijna niet te doden is. Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook je beste vriend voor luchtzuivering. De Pothos doet het goed in vrijwel alle omstandigheden en heeft niet per se veel licht nodig.

© Kevin Lessy via Unsplash

Pilea (pannenkoekplant)


Pannenkoekenplant

De pannenkoekplant is al langer een favoriet. Het is een stevige plant die het goed doet bij weinig licht en wel wat verwaarlozing kan verdragen. De Pilea vermenigvuldigt zichzelf ook prima. Je zal al snel merken dat er een heleboel babystekjes opduiken in de schaduw van de moederplant. Ideaal om te verpotten en uit te delen aan vrienden!

© David Vazquez via Unsplash

Watercacao


Watercacao

De Pachira Aquatica ofwel de Watercacao is een van de krachtigste vetplanten op deze planeet. Je ziet ze overal en dat heeft maar één reden: ze zijn echt supermakkelijk te onderhouden. De Watercacao heeft het liefst indirect zonlicht en je hoeft ‘m niet te veel water te geven (zijn wortels staan niet graag nat). In de winter volstaat het om de plant af en toe te benevelen.

© Shutterstock

Mexicaanse bergpalm


Mexicaanse palm

De Mexicaanse bergpalm bestaat in verschillende groottes zodat hij altijd wel ergens past. Je mag deze plant gerust een tijdje verwaarlozen, hij zal er niet mee zitten. Geef ‘m om de paar weken water, wanneer je eraan denkt, en houd ‘m uit direct zonlicht.

© Kari Shea via Unsplash

Monstera (gatenplant)


Monstera

Net als de pannenkoekenplant is ook de monstera de laatste tijd gigantisch populair. De reden? De gatenplant is een van de taaiste grotere kamerplanten. Hij houdt van zonlicht, maar zet ‘m nooit in de volle zon. In de zomer geef je best één keer per week water, in de koelere wintermaanden volstaat het om een keer per twee of drie weken water te geven.

© Mike Marquez via Unsplash

Kamerplanten, Emma Sibley


Kamerplanten

De Britste Emma Sibley bundelde 60 van de meest populaire kamerplanten in haar boek ‘De kleine gids voor kamerplanten’ (€ 12,50 – Bol.com) en vertelt je hoe je ze best verzorgt, vermeerdert, verpot of snoeit.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '