Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Cocoonen met IKEA

Een huis zo warm als een knuffel!

Advertorial

Het is de plek waar we allemaal van dromen. Een huis waar je je goed voelt, waar je tot rust komt of vrienden en familie verwelkomt, maar waar je ook eindeloos kunt feesten … Kortom, een knus huis dat net zo warm en hartelijk is als een knuffel!

Maar hoe creëer je zo’n gezellig interieur? Om te beginnen met de stijl en sfeer. Als je die twee elementen goed uitkiest, zal iedereen zich thuis voelen bij jou.

De juiste accessoires

Een eenvoudig design en elegante lijnen brengen rust. Kies bijvoorbeeld voor een sober en tijdloos servies, dat ook geschikt is voor gezellige koffie- of theekransjes met je vriendinnen. 

Nog een voorbeeld: zelfs een eenvoudige, transparante vaas kan je leefruimte in warmte hullen door het zonlicht te weerkaatsen. Steek er nog wat groen in en ze zal haar effect niet missen!

Theepot, ecru, VARDAGEN – € 7,99 Vaas, helder glas, 17 cm, PÅDRAG – € 1

Zacht en duurzaam textiel

Niets zo gezellig als een zetel die zo uitnodigend is dat je er uren in zou kunnen doorbrengen. Zet naast stijl dus ook in op comfort in de woonkamer en op bijpassend, zacht en duurzaam textiel (dekentjes, kussens, …). De bedoeling? Kiezen voor zachte, aangename materialen die je wil aanraken en die meteen een gevoel van comfort en welzijn opwekken. Denk aan fluweel, wol, gebreide stoffen, imitatiebont of vilt. Aarzel zeker niet om ze subtiel te combineren, voor nog meer warmte. Nog een tip? Ga voor volumineuze decoratieartikelen die het verschil maken, zoals een dik, wollen tapijt, een groot kussen of maxipoef in fluweel, een XXL-deken met gebreide look …Je zult het huis niet meer uit willen!

Natuurlijke geuren en warme verlichting

Als het om een warme sfeer gaat, is er niets dat de geur van een knetterend haardvuur overtreft. Schep het gevoel van een ‘avondje aan de haard’ met een intieme sfeer. Zacht licht is daarbij alles. Lampen zijn een gemakkelijke manier om meteen sfeer te creëren. Een tip om niet te moeten investeren in nieuwe lampen? Stem de lampenkappen af op de kleur van de kussens. Resultaat: een harmonieuze en rustgevende sfeer. Maar de neus wil ook wat … Met geurkaarsen die er ook nog eens prachtig uitzien, wordt de sfeer pas echt betoverend. Geen betere manier om gasten warm te ontvangen met de geur van heerlijk brandend hout!

Plaid, ecru, 130 x 170 cm INGABRITTA – € 24,99 Geurkaars, keramiek, BEHJÄRTAD - € 3

Plaid, ecru, 130 x 170 cm INGABRITTA – € 24,99 Geurkaars, keramiek, BEHJÄRTAD – € 3

Meer ideetjes voor een knusse sfeer? Surf snel naar IKEA.be!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES