https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

INSPIRATIE: 7 winkels waar je kan aankloppen voor een ecologische geboortelijst

Jolien Meremans

Yay, jij wilt je kindje(s) op een duurzame manier opvoeden en gaat meteen goed van start: met een ecologische geboortelijst! Je kan natuurlijk een old school pamperrekening openen voor je kleintje of op zoek gaan naar enkele duurzame babymerken die je op een geboortelijst kan zetten. Voor dat tweede geven wij maar al te graag een beetje inspiratie.


En neen, het is niet omdat je een duurzame geboortelijst wil samenstellen dat je vrienden en familieleden zich blauw zullen betalen aan rompertjes, babyflesjes en knuffeltjes, integendeel! Er zijn intussen al heel wat (online) shops die zich verdiepen in ecologische babyspulletjes en waar jij je geboortelijst schaamteloos kan aandikken met budgetvriendelijke hebbedingetjes. Onze favorieten? Die kan je hieronder terugvinden.

1. Mamazoet


Mamazoet richt zich op kindjes tussen de 0 en 5 jaar en op mama’s en papa’s die een ecologische twist aan hun geboortelijst willen geven. Je vindt er duurzame meubeltjes en decoratie voor in de kinderkamer, bordjes voor in de keuken, knuffelberen voor in bed en plaspotjes voor in het toilet. Om het kort samen te vatten: alles dus! Volgens eigenares Laura worden de merken stuk voor stuk zorgvuldig uitgekozen, zijn ze eco friendly én hechten ze groot belang aan een eerlijke productie.

Waar? Oudenaardsesteenweg 35 in Gent

Meer info? www.mamazoet.be

2. Villa Kakelbont


Villa Kakelbont is een echte ancien als het aankomt op duurzame babyspulletjes, want de webshop zoekt al sinds 2011 naar de meest biologische, ecologische én fairtrade merken om hun collectie uit te breiden. Je kan er terecht voor alles: bedjes, matrassen, leuke interieurspulletjes om de kinderkamer aan te kleden en zelfs behangpapier! Ze vinden het trouwens ook belangrijk dat hun producten stijlvol en degelijk zijn.

Meer info? www.villa-kakelbont.com

3. Finn & Julia


Bij Finn & Julia kan je een aparte geboortelijst aanmaken die vol tweedehands spulletjes staat. Eigenares Emma stampte haar winkeltje uit de grond omdat ze het imagoprobleem van tweedehands wil aanpakken. Ze wil met haar hebbedingetjes aantonen dat ook zij kwalitatieve én goedkope spulletjes verkoopt. Want eerlijk? Je baby groeit als een kool en kan binnenkort toch niet meer in dat schattige, gloednieuwe rompertje.

Waar? Heidestatiestraat 19 in Kalmthout

Meer info? www.finnenjulia.com

4. Doekjes en broekjes


Bij Doekjes en Broekjes verkopen ze enkel kledij, verzorgingsproducten en beddengoed dat voorzien is van een gecertificeerd bio-label. De eigenaressen staan honderd procent achter alle producten die ze verkopen en gaan steeds op zoek naar merken die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Je kan er trouwens ook toffe en interessante workshops volgen.

Waar? Diestsestraat 144 in Leuven

Meer info? www.doekjesenbroekjes.be

5. De Luierhoek


De naam van de winkel verklapt het al: bij De Luierhoek kan je terecht voor luiers. En niet zomaar luiers, maar wasbare exemplaren mét schattige motiefjes. Je kan er natuurlijk ook nog iets anders dan luiers op je geboortelijst zetten, want ze verkopen er ecologische rompertjes, pyjama’s en mutsjes uit zacht biokatoen en je kan je lijst verder aanvullen met duurzame verzorgingsproducten en warme dekentjes.

Waar? Kerkstraat 108 in Gentbrugge

Meer info? www.luierhoek.be

6. Kastaars


De ecologische geboortewinkel Kastaars stoomt de ouders volledig klaar voor een duurzame opvoeding. Je krijgt er voldoende uitleg over hun spulletjes die volledig ecologisch en vooral heel stevig zijn. Ze proberen zoveel mogelijk artisanale producten van kleinschalige bedrijven aan te bieden en denken niet alleen aan de baby, maar ook aan de mama. Zo vind je er naast de ‘zeverdoekjes’ en fopspeentjes ook ecologische borstvoedingsbh’s en handige voedingskussentjes.

Waar? Leernsesteenweg in Deinze

Meer info? www.kastaars.eu

7. Welp


Op de webshop Welp kan je volledig zelf je geboortelijst samenstellen en ook nadat je baby’tje een echte kleuter is geworden, kan je er nog steeds terecht voor plezante, duurzame én lokale kinderspullen. Je kan er zijn/haar eerste boekentasje en leesboekjes kopen, een spaarvarkentje ‘voor later’ bestellen of er gewoon je go-to kledingwinkel van maken.

Meer info? www.welp.be

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content