Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

INSPIRATIE: jouw ideale bruidsboeket gebaseerd op je sterrenbeeld

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Pioenen, protea’s of toch maar fresia’s? Voor wie echt geen benul heeft welke bloemen te kiezen voor z’n bruidsboeket zochten wij de mooiste soorten uit die passen bij je sterrenbeeld.

Waterman (21 januari t/m 19 februari)


Blauwe hortensia: geen mooiere blauwe bloem dan de iris om jouw element (water) als waterman mee te onderstrepen.

Vissen (20 februari t/m 20 maart)


Tuinroos: rozen symboliseren fascinatie, verlangen en sensualiteit. Aangezien jouw partner verliefd is geworden op deze karaktertrekken, is het niet meer dan logisch dat ze terugkeren in je bruidsboeket.

Ram (21 maart t/m 20 april)


Witte magnolia: als het eerste teken van de dierenriem staat de ram voor nieuw leven en puurheid. Tegelijkertijd durf je initiatief te nemen en geloof je in jezelf. Karaktereigenschappen die perfect aansluiten bij de opvallende magnoliabloem.

Stier (21 april t/m 21 mei)


Eucalyptus: je bent erg down to earth en houdt van zachte, eenvoudige kleuren. Enkele takken eucalyptus in je trouwboeket zijn voor jou dan ook een must. Vul aan met witte of lichtroze bloemen zoals rozen of pioenen.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)


Narcis: narcissen zijn de perfecte bloemen voor tweelingen omdat ze vitaliteit symboliseren én het begin van de lente inluiden. In China staat de bloem – die vaak geassocieerd wordt met Pasen – symbool voor geluk.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)


Hibiscus: als emotioneel en gevoelig persoon is de hibiscus jou op het lijf geschreven. De Japanse benaming voor de exotische bloem betekent ‘zacht’, maar de felle kleur toont dan weer aan dat je op je huwelijksdag in een party mood bent.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)


Blauwe regen: zonder te willen beweren dat je een drama queen bent, gokken we dat jouw ideale bruidsboeket best opvallend mag zijn. Een tikkeltje barok zelfs. Blauwe regen staat voor creativiteit, dus laat je helemaal gaan.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)


Chinese lantaarnbloem: je bent steeds voor op de trends en wil alleen maar het beste. Het is dan ook niet zo raar dat je voor je bruidsboeket een bloem zou uitkiezen waar nog nooit iemand van heeft gehoord. Wedden dat je boeket met Chinese lantaarnbloemen – die volgens een oude Chinese legende geluk brengen – the talk of the town zal zijn?

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)


Papaver: aangezien je een warm en charmant persoon bent, raden we je witte papavers aan. Deze bloemen staan symbool voor passionele liefde. Maar omdat je ook een bijzonder sterk en zelfs ietwat koppig karakter hebt, combineer je de lichte papavers best met donkerpaarse exemplaren voor een sterk contrast.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)


Witte aronskelk: voor jou is er weinig belangrijker dan eerlijkheid en loyaliteit. De witte aronskelk, vaak te zien op oude schilderijen waarop de maagd Maria staat afgebeeld, is dan ook helemaal jouw cup of tea.

Boogschutter (23 november t/m 21 december)


Afrikaantje: jouw element is vuur, dus geen beter kleurenpalet voor jouw bruidsboeket dan eentje met rood en oranje. Het Afrikaantje symboliseert passie en creativiteit, en laat dat nu ook de essentie van jouw persoonlijkheid zijn.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)


Tulp: eenvoud siert. Jij vindt de tulp, een eerder minimalistische bloem, dan ook ideaal om een trouwboeket mee te maken. Bovendien staat de tulp symbool voor eeuwige liefde. Bestaat er een betere bloem voor op een bruiloft? We don’t think so.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '